Prinsesse Sofia:

Prinsessen overrasker

Prinsesse Sofia har holdt en lav profil de siste månedene.

STATSBESØK: Den svenske kongefamilien har i to dager besøk av kongeparet av Spania. Foto: TT / Reuters / NTB
STATSBESØK: Den svenske kongefamilien har i to dager besøk av kongeparet av Spania. Foto: TT / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

I slutten av oktober skrev blant andre Se og Hør om prinsesse Sofia av Sverige (36), som den gang hadde trukket seg helt tilbake og tilsynelatende gått under jorden.

Den gang ble det kjent at hun var hjemme med sine tre sønner som hun har med prins Carl Philip (42), Alexander (5), Gabriel (4) og Julian (sju måneder). Samtidig kom det fram at hun rett og slett var i mammapermisjon etter at sistnevnte sønn kom til verden tidligere i år.

FYLLER ÅR: Prins Alexander av Sverige, sønn av prins Carl Phillip og prinsesse Sofia, fyller fem år 19. april 2021. Video: Small Media Vis mer

Kongelig besøk

I ettertid har hun imidlertid vist seg ved en anledning på Instagram, og bryter denne uken mammapermisjonen, skriver Svensk Damtidining.

TO KONGEPAR: Det spanske og svenske kongeparet onsdag formiddag. Foto: TT/Reuters/NTB
TO KONGEPAR: Det spanske og svenske kongeparet onsdag formiddag. Foto: TT/Reuters/NTB Vis mer

24. og 25. november har nemlig den svenske kongefamilien Kong Felipe (53) og dronning Letizia av Spania (49) på statsbesøk, og ifølge den svenske avisen var Sofia til stede både under fotografering og lunsj på slottet i Stockholm.

For anledningen bar Sofia en svart, knelang kjole med rosa blomsterdetaljer. Det hele matchet hun med svarte hæler, en svart veske og hårpynt.

KONGELIG MØTE: Prinsesse Sofia, prins Carl Philip, dronning Letizia, kong Felipe, kong Carl Gustaf, dronning Silvia, prins Daniel og kronprinsesse Victoria. Foto: Shutterstock/NTB
KONGELIG MØTE: Prinsesse Sofia, prins Carl Philip, dronning Letizia, kong Felipe, kong Carl Gustaf, dronning Silvia, prins Daniel og kronprinsesse Victoria. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer

- Nok å henge fingrene i

Til tross for at hun etter alt å dømme skal være i mammapermisjon, dukket prinsessen også opp på offisielt oppdrag tidligere denne måneden. Den gang sammen med ektemannen under et besøk på Fotografiska museet i den svenske hovedstaden.

Tidligere i høst påpekte Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle at Sofia hadde vist seg langt sjeldnere enn hun pleier. Vagle påpekte dog at hun ikke syntes det var særlig rart ettersom hun var i mammapermisjon.

- Med to små viltre karer og en baby i hus, har nok hun og prins Carl Philip som alle andre småbarnsforeldre evig nok å henge fingrene i, sa hun.

Vagle sa at ting har endret seg for de kongelige gjennom årene.

UT PÅ TUR: For å markere at det er 75 år siden krigens slutt, skal kronprins Haakon bruke tre dager på å gå til svenskegrensa. Video: Andreas Fadum Vis mer

- I dag er det heldigvis en selvfølge at også de kongelige får foreldrepermisjon, og ikke som før måtte overlate ansvaret til andre for å kunne utføre kongelige oppdrag, fortsatte hun.

LES OGSÅ: - Glad forholdet var kortvarig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer