Prinsessen oppkalt etter krigsgudinne

Endelig har den danske prinsessen fått sitt navn.

BLE DØPT: Prins Joachim og prinsesse Marie har gitt datteren navnet Athena Margueritte Francoise Marie. Foto: Stella Pictures
BLE DØPT: Prins Joachim og prinsesse Marie har gitt datteren navnet Athena Margueritte Francoise Marie. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Tirsdag 24. januar kom prins Joachims (42) og prinsesse Maries (36) lille prinsesse til verden. Men det ferskeste tilskuddet til den danske kongefamilien, har inntil i dag vært navnløs. I Danmark har man nemlig ikke tradisjon for å røpe navnet før selve dåpsdagen.  

Men i dag er endelig den store dagen kommet, hvor den lille blir døpt i Møgeltønder kirke. Og den lille prinsessen har altså fått navnet Athena Marguerite Françoise Marie.

Prinsesse Athena har tradisjonen tro fått fire navn. Og som seg hør og bør er hun oppkalt etter besteforeldrene. I dette tilfellet har hun Marguerite, som en variant av farmor dronning Margrethe navn, og Françoise etter Maries mor.

Hun er også oppkalt etter sin egen mor, Marie.

Det ble på forhånd spekulert i Margrethe etter dronningen, Francoise etter Maries mor og Ingrid etter Joachims mormor.

Storebror prins Henrik Carl Joachim Alain er oppkalt etter farfar Henrik og morfar Alain. Joachim er etter pappaen og Carl kan være den danske varianten av navnet til prinsesse Maries bror Charles, som var en av Henriks faddere.

Prinsessen har fått hele seks faddere. To av prinsesse Maries halvbrødre, Gregory Grandet og Edouard Cavallier. Carina Axelsson, som er kjæreste med prins Joachims fetter prins Gustav. Maries bestevenninne, Julie Mirabaud. Diego de Lavandeyra som også er en venn av Marie, i tillegg til Henriette Steenstrup som sammen med sin ektemann er av prinseparets nære felles venner.

Den lille ble døpt i en kremfarvet kjole i med empiriesnitt med underskjørt i rosa silke. Dåpskjolen er sydd av Henrik Hviid, H.H Design, og ble første gang brukt av storebror Henrik, da han ble døpt i 2009.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Mette-Marit dropper barnedåp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer