Se og Hør mener:

Prinsessen må holde tungen rett i munnen

Prinsessen bør ikke skape et inntrykk av at det er samrøre mellom statlige og private midler, skriver Ulf André Andersen.

ROLLEBLANDING: Det er i tirsdagens Se og Hør det kommer fram at prinsesse Märtha Louise har gitt et klart inntrykk av at Det kongelige hoff har vært involvert i vedlikeholdet av Bloksbjerg. Det stemmer riktignok ikke, opplyser Slottet. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
ROLLEBLANDING: Det er i tirsdagens Se og Hør det kommer fram at prinsesse Märtha Louise har gitt et klart inntrykk av at Det kongelige hoff har vært involvert i vedlikeholdet av Bloksbjerg. Det stemmer riktignok ikke, opplyser Slottet. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lett å være prinsesse om dagen. De siste ukene har det vært en massiv debatt om prinsesse Märtha Louises bruk av prinsessetittelen i sin næringsvirksomhet.

Nå viser det seg at prinsessen har gitt feilaktige salgsopplysninger om rollen til Det kongelige hoff. Denne rolleblandingen kommer tydelig fram ved salget av prinsessens sommersted Bloksbjerg på Hankø i Østfold.

I salgsprospektet og egenerklæringen slår prinsessen fast at Det kongelige hoff «jevnlig» har utført en rekke arbeider på eiendommen. Nå legger prinsessen seg flat og sier at det ikke stemmer.

Prinsipielle spørsmål

Kong Olavs tidligere sommerparadis er i prinsessens private eie. Og den står ikke oppført over kongelige eiendommer.

Arbeidet eller tjenestene som hoffet skal ha utført, reiser derfor en rekke prinsipielle spørsmål: Har prinsessen betalt for disse tjenestene? Og hvordan skal man eventuelt prise disse tjenestene? Eller er det offentlige midler som har gjort det mulig å vedlikeholde arven fra kong Olav?

Mange av våre lesere spør om det har noen betydning å skille mellom offentlig og privat virksomhet i de kongelige gemakker. «De er jo kongelige uansett – så det kan umulig spille noen rolle».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer