Daisy Coleman:

Prinsessen i sorg etter dødsfallet

Prinsesse Madeleine i sorg etter dødsfallet til 23-åringen.

FUNNET DØD: Daisy Coleman, fra Netflix-dokumentaren «Audrie & Daisy», ble funnet i sitt eget hjem. Foto: Instagram/privat
FUNNET DØD: Daisy Coleman, fra Netflix-dokumentaren «Audrie & Daisy», ble funnet i sitt eget hjem. Foto: Instagram/privat Vis mer
Publisert

Onsdag ble det kjent at Daisy Coleman (23), kjent fra Netflix-dokumentaren «Audrie & Daisy», har gått bort. Det forteller hennes mor, Melinda Coleman, på Facebook.

23-åringen har i Netflix-serien vært åpen om at hun som bare 14 år gammel ble voldtatt på en fest. Audrie Pott, den andre profilen i serien, ble utsatt for overgrep i 2012, og begikk selvmord ti dager seinere. Hun ble bare 15 år gammel.

Serien handler om at de to ble utsatt for nettmobbing og trakassering i kjølvannet av overgrepene.

I sorg

Coleman forteller på Facebook at dattera døde ved selvmord.

«Hun var min beste venn og en fantastisk datter. Jeg tror måtte få det til å se ut som om jeg kan leve uten henne. Det kan jeg ikke. Jeg skulle ønske jeg kunne tatt smerten vekk fra henne», skriver hun.

Flere profiler går nå ut i sosiale medier for å sørge over dødsfallet. Blant dem er den svenske prinsessen Madeleine.

«Idag mistet vi en av våre lyseste stjerner. Vi er heldige som fikk kjenne Daisy Coleman og være vitne til hennes styrke og mot i form av handling som en av grunnleggerne av SafeBAE. La oss sammen få en slutt på seksuelle angrep og misbruk mot våre barn», skriver hun på Instagram til et bilde av 23-åringen.

SafeBAE er en organisasjon startet for overlevende etter seksuelle overgrep.

I SORG: Prinsesse Madeleine er i sorg etter Colemans dødsfall. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Prinsesse Madeleine er i sorg etter Colemans dødsfall. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hylles av stjernene

De har også lagt ut et innlegg om Coleman, hvor de forklarer at 23-åringen gjennom åra har kjempet mot å heles etter overgrepet.

«Ingenting inspirerte henne mer enn å vite at hun kunne hjelpe andre overlevende og jobbe for å hindre seksuell vold. Vi vil at dere skal vite at hele teamet vårt er her for å hjelpe og støtte dere, samtidig som vi sørger over dette tapet», står det.

Også komiker Amy Schumer har lagt ut et innlegg på Instagram hvor hun hyller Coleman.

«Jeg er så lei meg for at denne verdenen var urettferdig mot deg. Du var en kriger og en vakker artist, og jeg er heldig som fikk kjenne og elske deg. Dette er et vondt tap og vi vil alle jobbe for SafeBAE for å kjempe for overlevende», skriver hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer