MÅ OPERERE: - Prinsesse Lillian skal opereres i dag, forteller informasjonsansvarlig ved hoffet, Nina Eldh. Foto: SCANPIX
MÅ OPERERE: - Prinsesse Lillian skal opereres i dag, forteller informasjonsansvarlig ved hoffet, Nina Eldh. Foto: SCANPIX Vis mer

Prinsessen fraktet til sykehus

Måtte tilkalle ambulanse etter at hun falt i sitt eget hjem.

SEHER.NO: Svenske prinsesse Lilian (92) er innlagt på sykehus etter at hun falt i sitt hjem og skadet hoften.

- Hun skal opereres i dag, forteller informasjonsansvarlig ved hoffet, Nina Eldh, til Aftonbladet.

Det var tirsdag at ulykken inntraff for prinsessen, som fyller 93 år senere denne måneden. Lilian var uheldig og falt i sitt hjem i Djurgården - og man var dermed tvunget til å tilkalle ambulanse.

- Hun har pådratt seg et brudd i hoften, opplyser Nina Eldh.

92-åringen ble fraktet i ambulanse til sykehuset, der hun overnattet. Nå må hun gjennom en operasjon i løpet av onsdagen.

Hofteleddsbrudd er noe som ofte rammer eldre mennesker, ettersom de har skjørere skjelett. Siden eldre personer kan lide av dårligere syn og balanse enn yngre mennesker, er risikoen for at de faller også større.

Dette er ikke første gang at prinsessens helse har sviktet. På Carl XVI Gustafs 62-årsdag i april besvimte hun. Men det gang var det ingen fare med den eldre kvinnen, ifølge informasjonssjefen.

- Prinsessen fikk bare litt for mye sol, sa hun til Svensk damtidning.

I januar i år ble Lilian fraktet til det private sykehuset "Sophiahemmet" - også det i ambulanse - etter å ha vært plaget med magesyke. Hun fikk bli på sykehuset over natten, men kunne senere dra tilbake til sitt hjem.

Har du et kjendistips? Tips oss her!
LES OGSÅ: Prinsessen som mistet alt