FÅR 3,5 MILL: Prinsesse Madeleine er tilkjent 3,5 millioner kroner i erstatning etter de løgnaktige historiene som har blitt trykket i tysk sladderpresse. Foto: Stella Pictures
FÅR 3,5 MILL: Prinsesse Madeleine er tilkjent 3,5 millioner kroner i erstatning etter de løgnaktige historiene som har blitt trykket i tysk sladderpresse. Foto: Stella PicturesVis mer

Prinsessen får giganterstatning

Tysk sladderpresse slaktet av domstolen i Hamburg.

SEHER.NO: Prinsesse Madeleine får 400.000 euro - eller 3,5 millioner kroner om du vil - i erstatning etter de tyske skriveriene om påståtte graviditeter og ekteskapsplaner. 27-åringen har nemlig blitt utsatt for en "hensynsløs" sladderkampanje, mener domstolen i Hamburg, skriver Aftonbladet.

Opprinnelig var erstatningsbeløpet satt til 300.000 euro, men det mente domstolen altså at var for lite. Dermed ble det høynet med nye 100.000 euro. Nå håper man at dommen skal skremme sladderpressen fra noe slikt i framtiden.

Det hele handler om et titalls artikler i diverse blader styrt av forlaget Klambt, med titler som "Frau mit Herz" og "Welt der Frau" - og med falske opplysninger om den svenske prinsessens privatliv, graviditeter og ekteskapsplaner da Madde var tenåring og tidlig i 20-årene.

Ifølge tyske medier sier en talsmann for Hamburgdomstolen at artiklene var "ubestridelig usanne" og at man med det høye erstatningsbeløpet forsøker å unngå at noe sånt skjer igjen.

De usanne sakene ble publisert i tidsrommet mellom 2000-2004. Stevningen ble gjort i 2005 via kongehusets stjerneadvokat, Matthias Prinz.

Det svenske kongehuset har allerede bestemt at erstatningen skal gis til veldedige formål.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Klemte forloveden etter takketale