Prinsessen avslørt som spion

Prinsesse Mabels hemmelige fortid kommer fram i ny bok.

I SORG: Prinsesse Mabel har levd et svært turbulent liv, og i februar opplevde hun på nytt drama i livet da ektemannen hennes prins Johan Friso havnet i koma. Her er Mabel, så nå også blir avslørt som spion, avbildet på vei inn på sykehuset med pr Foto: Stella Pictures
I SORG: Prinsesse Mabel har levd et svært turbulent liv, og i februar opplevde hun på nytt drama i livet da ektemannen hennes prins Johan Friso havnet i koma. Her er Mabel, så nå også blir avslørt som spion, avbildet på vei inn på sykehuset med pr Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den nederlandske prinsessen Mabel går gjennom sitt livs tøffeste tid – med ektemannen prins Johan Friso som kjemper for sitt liv på sykehus etter at han ble tatt av et snøskred.

Nå opplever den hardt prøvede prinsessen også skriverier om sin fortid.

I boken «The Service: Inside the BVD» skrevet av Frits Hoekstra, avsløres det at Mabel skal ha arbeidet som spion for den nederlandske etterretningstjenesten BVD.

Ifølge forfatteren begynte prinsessen å jobbe som spion allerede under studietiden – og hennes arbeid var viktig i forbindelse med fredsavtalen som avsluttet borgerkrigen i Bosnia i 1995, skriver avisa De Telegraaf.

Prinsessen het på denne tiden Mabel Wisse-Smit – og hadde en kjærlighetsaffære med den bosniske utenriksministeren Mohammed Sacirbey.

Dette er ikke første gang prinsesse Mabel dominerer overskriftene i nederlandske aviser.

Før hun giftet seg med prins Johan Friso, var hun sammen med den nederlandske narkobaronen Klaas Bruinsma som ble skutt og drept ved inngangsdøren til Hilton-hotellet i Amsterdam i 1991.

Da det ble kjent at Johan Friso og Mabel skulle gifte seg på begynnelsen av 2000-tallet, holdt prinsessen opplysningene om forholdet skjult for landets statsminister. Derfor søkte ikke paret om tillatelse til å gifte seg, slik den nederlandske loven påbyr personer i arverekken til tronen.

Men Johan Friso og Mabel giftet seg uansett i 2004. Som en følge av dette mistet kong Haralds gudsønn sin arverett til tronen. Paret har to barn, grevinne Luana (7) og grevinne Zaria (6).

De bor nå sammen med sin mor i London der prins Johan Friso ligger i koma etter ulykken 17. februar i år.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Dronningen har forlatt sønnen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer