Prinsesse Eugenie:

Prinsessen åpner opp om sykdommen

Prinsesse Eugenie delte åpenhjertig innlegg i sosiale medier.

SYKDOM: Prinsesse Eugenie (t.h.) åpner opp om sykdommen hun slet med som barn. Storesøsteren prinsesse Beatrice har vært en viktig støttespiller. Foto: NTB Scanpix
SYKDOM: Prinsesse Eugenie (t.h.) åpner opp om sykdommen hun slet med som barn. Storesøsteren prinsesse Beatrice har vært en viktig støttespiller. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Dronning Elizabeths (92) barnebarn, prinsesse Eugenie (28) går en spennende høst i møte, når hun snart skal gifte seg med forloveden Jack Brooksbank.

De to turtelduene annonserte i januar at de har tatt forholdet til neste steg og følger i prins Harry (33) og hertuginne Meghan (36) fotspor. 28-åringen og hennes utkårede skal nemlig gifte seg samme sted som det ferske hertugparet gjorde i mai.

Skoliose

I helgen var det imidlertid noe helt annet enn bryllupsforberedelser som var fokus hos prinsessen. På sin private Instagram-profil delte nemlig Eugenie et åpenhjertig innlegg om sykdommen hun slet med som barn.

I anledning den internasjonale dagen for Skoliose, deler 28-åringen for første gang røntgenbildet av sin egen rygg.

- I dag er den internasjonale dagen for Skoliose, og jeg er veldig stolt over å dele mine røntgenbilder for første gang. Jeg vil også hylle det fantastiske personalet ved The Royal National Orthopaedic Hospital, som jobber kontinuerlig for å redde liv og gjøre folk bedre, skriver hun blant annet.

Ifølge Express var Eugenie rammet av Skoliose, før hun fikk det rettet opp ved å sette inn metallstenger i ryggen.

I tillegg til bilder av sin egen rygg, har prinsessen også besøkt andre pasienter med samme sykdom - noe hun hylles for i kommentarfeltet.

Fikk støtte

Ved en rekke anledninger har hun åpnet opp om den vanskelige tiden.

- Jeg hadde enorme smerter, men ville hatt pukkelrygg hvis det ikke var for operasjonen. Jeg har fortsatt arr på ryggen, har prinsessen tidligere uttalt ifølge The Telegraph.

I en alder av 12 år måtte Eugenie gjennomgå operasjon for å få rettet opp ryggen. I etterkant har hun takket storesøsteren prinsesse Beatrice (29) for søtten etter at hun fikk diagnosen. Det gjorde hun under en tale på WE Day tidligere i år.

- Det kunne ha påvirket livet mitt og stoppet meg fra å gjøre ting jeg elsker. Du oppfordret meg til å ikke bli motløs, til å ikke gi opp, og til å leve fryktløst, sa hun blant annet ifølge Express.

Videre hyllet hun søsteren for å alltid være der, uansett hva.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller at det er viktige at kongelige deler erfaringer fra livet.

- Kongelige er forbilder for mange, og derfor er deres åpenhet rundt for eksempel sykdom svært viktig. De er rett og slett med på å fjerne tabuer, sier hun.

STRÅLTE: Prinsesse Eugenie så ut til å storkose seg i bryllupet til Meghan og Harry. Her sammen med sin far prins Andrew og søster prinsesse Beatrice. Foto: NTB Scanpix
STRÅLTE: Prinsesse Eugenie så ut til å storkose seg i bryllupet til Meghan og Harry. Her sammen med sin far prins Andrew og søster prinsesse Beatrice. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bryllupsfeber

Som barnebarn til dronning Elizabeth får Eugenie mye oppmerksomhet for det meste hun gjør. Det at hun om noen måneder skal stå brud, vekkes det stor nysgjerrighet rundt.

Paret annonserte allerede i januar at de skal gifte seg. Det gjorde de gjennom en offentlig kungjøring via Buckingham Palace.

«Hertugen og hertuginnen av York er glade for å kunngjøre forlovelsen mellom prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank», het det i uttalelsen.

Videre kom det frem at forlovelsen fant sted i Nicaragua tidligere i januar.

«Bryllupet vil finne sted høsten 2018 i St. George's Chapel i Windsor, og ytterligere detaljer vil bli annonsert i god tid».

Eugenie og Jack Brooksbank har vært et par siden 2010, etter å ha blitt introdusert for hverandre via felles bekjente under en skitur i Verbier i Sveits.

Bilder fra fest der Cara Delevingne festet med prinsesse Eugenie i London. Video licensed from Splash News Vis mer

LES OGSÅ: Slik er forklaringen bak prinsesse­-problemet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer