Prinsesse Beatrice:

Prinsessen åpen om stemor-rollen

Prinsesse Beatrice forteller om forholdet til ektemannens fire år gamle sønn - for første gang.

MANN OG KONE: Prinsesse Beatrice og forretningsmannen Edoardo Mapelli Mozzi giftet seg i fjor sommer. Han har sønnen Christopher Woolf fra et tidligere forhold. Foto: Benjamin Wheeler / AP / NTB
MANN OG KONE: Prinsesse Beatrice og forretningsmannen Edoardo Mapelli Mozzi giftet seg i fjor sommer. Han har sønnen Christopher Woolf fra et tidligere forhold. Foto: Benjamin Wheeler / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Andrew (61) og Sarah Fergusons (61) eldste datter prinsesse Beatrice (32) overrasket «alle» da hun giftet seg med den italienske forretningsmannen Edoardo Mapelli Mozzi (37) i fjor sommer.

Bryllupet var nemlig ikke kunngjort på forhånd, og fant sted i all hemmelighet med kun den nærmeste familien til stede - deriblant brudens bestemor dronning Elizabeth (94).

De flotte bryllupsbildene som i etterkant ble sluppet, vitnet likevel om at det kongelige bryllupet sto til forventningene - tross demperen coronarestriksjonene la på den store feiringen.

Prinsesse Beatrices ektemann har tidligere vært forlovet med den amerikanske arkitekten Dara Huang. De brøt forlovelsen etter tre år i 2018, samme år som det ble kjent at han hadde innledet et forhold til den britiske prinsessen.

Huang og Mozzi fikk sønnen Christopher Woolf (4) i 2016, noe som betyr at prinsesse Beatrice er stemor - en rolle hun nylig fortalte mer om i forbindelse med verdens bokdag.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Bemerkelsesverdig

I et innlegg i Evening Standard beskriver prinsessen det som en ære å ha en bonussønn i fire år gamle «Wolfie» - som hun leser for om kvelden.

«I år fikk jeg den store æren av å bli stemor, og det har vært bemerkelsesverdig å gå tilbake til noen av mine egne favoritthistorier ved leggetid», skriver prinsessen.

Hun skriver videre at hun og stesønnen hadde en spesiell tid sammen da de leste alle bidragene til årets Oscar's Book Prize, som er en britisk barnebokpris.

GIFT: Prinsesse Beatrice ble stemor til fire år gamle Christopher Woolf da hun giftet seg med italienske Edoardo Mapelli Mozzi i fjor sommer. Foto: Shutterstock / Blitz / NTB
GIFT: Prinsesse Beatrice ble stemor til fire år gamle Christopher Woolf da hun giftet seg med italienske Edoardo Mapelli Mozzi i fjor sommer. Foto: Shutterstock / Blitz / NTB Vis mer

Prinsessen har også måtte trå til på andre måter under pandemien. Christopher Woolf har i likhet med mange andre barn hatt hjemmeskole det siste året.

«Stesønnen min har, som så mange andre barn, hatt hjemmeundervisning denne perioden. Å hjelpe ham til å engasjere seg i historier er en flott reise til å inspirere til fantasi, kreativitet, selvstendighet og humor», skriver Beatrice videre.

32-åringen skriver også at hun i løpet av pandemien har fått bedre tid til å sette seg ned og lese bøker - til tross for at lesing ikke er hennes største talent. Prinsessen har nemlig dysleksi, noe hun har fortalt åpent om ved flere anledninger.

Staselig bryllup

Det har gått åtte måneder siden prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi giftet seg i en hemmelig seremoni på Windsor Castle.

- Den private bryllupsseremonien mellom prinsesse Beatrice og Mr. Edoardo Mapelli Mozzi fant sted 11.00 fredag 17. juli i The Royal Chapel of All Saints i Windsor, bekreftet Buckingham Palace den gang.

BRYLLUP: Besteforeldrene dronning Elizabeth og prins Philip var blant gjestene da prinsesse Beatrice fikk sin Edoardo Mapelli Mozzi. Foto: Reuters / NTB
BRYLLUP: Besteforeldrene dronning Elizabeth og prins Philip var blant gjestene da prinsesse Beatrice fikk sin Edoardo Mapelli Mozzi. Foto: Reuters / NTB Vis mer

Om lag 20 personer skal ha vært til stede i seremonien, blant dem dronning Elizabeth (94) og ektemannen prins Philip (99).

Bruden hadde fått låne kjole av dronningen for anledningen. Vintagekjolen var designet av Norman Hartnell, og ble skreddersydd til å passe prinsessen av dronning Elizabeths private designer.

Dronningen tillot også barnebarnet å bære den samme tiaraen som hun selv brukte på sin bryllupsdag.

Vielsen skulle i utgangspunktet finne sted i mai 2020, men ble utsatt på grunn av coronaviruset. Paret forlovet seg i september 2019, og frieriet skjedde på svært romantisk vis under en ferietur til Italia samme måned.

LES OGSÅ: - Meghan og Harry fikk ikke ei krone

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer