Marie av Liechtenstein:

Prinsessen akuttinnlagt

81-åringen behandles på sykehuset etter slag.

HASTEINNLAGT: Prinsesse Marie av Liechtenstein, her med ektemannen fyrst Hans Adam II, fikk slag onsdag. Foto: Vegard Grøtt / NTB
HASTEINNLAGT: Prinsesse Marie av Liechtenstein, her med ektemannen fyrst Hans Adam II, fikk slag onsdag. Foto: Vegard Grøtt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag fikk prinsesse Marie av Liechtenstein (81) slag og måtte hasteinnlegges på sykehuset. Det opplyser fyrstehuset i en pressemelding ifølge Royal Central.

«Huset Liechtenstein beklager å måtte meddele at hennes høyvelbårenhet prinsessen fikk slag i går. Hun mottar behandling på sykehuset. Den kongelige familien ber om forståelse for å ikke kunne gi ytterligere informasjon på dette tidspunktet», skriver de.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

Prinsesse Marie er gift med fyrst Hans-Adam II av Liechtenstein, som forment er fyrstedømmets overhode. Det er imidlertid parets sønn, prins Alois (53), som er regent. Det har han vært siden 2004.

Han er den eldste av parets fire barn sammen. Prinsesse Marie og fyrst Hans Adam II giftet seg i 1967, og er besteforeldre til hele 15 barnebarn.

Fyrstedømmet Liechtenstein befinner seg i fjellkjeden Alpene mellom Sveits og Østerrike, og teller et folketall på 38 000. Landet er Europas fjerde minste stat, men har til gode å være et av verdens rikeste.

Liechtenstein-familien er vidstrakt, og har hatt stor innflytelse i landet lenge.

Da prins William og hertuginne Kate besøkte Skottland Violence Reduction Unit overrasket hertuginnen. Video: Instagram @dukeandduchessofcambridge Vis mer

Fyrsten har mye makt i landet, og velger selv hvem som skal sitte i regjering. Han har også vetorett mot folkeavstemninger, noe som har vært gjenstand for mye internasjonal kritikk, ifølge FN.

LES OGSÅ: Prinsessens ektemann «tatt på fersken»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer