DOBBEL KONGELIG FEIRING: Prinsesseklubben fra Havøysund var på plass på hjemmebane for å møte kongeparet. De hadde akkurat kommet tilbake fra prinsebryllup i Sverige. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
DOBBEL KONGELIG FEIRING: Prinsesseklubben fra Havøysund var på plass på hjemmebane for å møte kongeparet. De hadde akkurat kommet tilbake fra prinsebryllup i Sverige. Foto: Andreas Fadum, Se og HørVis mer

Prinsesseklubben ønsket Sonja velkommen

Venninnegjengen kom rett fra partyweekend i Stockholm.

SEOGHØR.NO: Dronning Sonja fikk et helt spesielt gjensyn med en norsk jentegjeng da hun gjestet Havøysund under årets fylkestur til Finnmark.

I helgen var dronning Sonja nemlig en av de kongelige gjestene i prins Carl Philip og prinsesse Sofias bryllup. Men Sonja var ikke den eneste nordmannen i Sveriges hovedstad denne helgen. «Prinsesseklubben» fra Havøysund hadde tatt turen til Stockholm for å hylle brudeparet.

Klubben, som består av 12 medlemmer, har eksistert i 10 år, men de har aldri tidligere dratt på langtur sammen. Se og Hør møtte jentene utenfor «Stockholm slott» lørdag, og da var de i fyr og flamme:

TATT GODT IMOT: Kongeparet ble godt tatt imot på fylkestur til Finnmark. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
TATT GODT IMOT: Kongeparet ble godt tatt imot på fylkestur til Finnmark. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

- Ti av oss jobber i helsesektoren, så det var bare lykke at vi hadde fri samtidig. Selvsagt måtte vi dra på tur til Sverige. Vi har storkoset oss, og nå gleder vi oss til å ta en skål for brudeparet, fortalte gjengen til Se og Hør.

Saken fortsetter under bildet.


Da kong Harald og dronning Sonja kom til øya Havøysund hadde den festlige gjengen tatt oppstilling. I lilla ullcaper hilste de kongeparet velkommen. Bryllupsrusen fra Stockholm hadde knapt lagt seg før gjengen på ny fikk et kongelig høydepunkt - denne gang i hjemkommunen.

Havøysund teller bare 1000 innbyggere. Det lille samfunnet i nord har også hatt kongelig besøk tidligere. I 1988 besøkte kong Olav kommunen da Havøysundbrua sto klar, og i 2004 tok kronprinsparet turen hit.

Saken fortsetter under bildene.

1988: Kong Olav åpnet Havøysundbroen i 1988. Foto: NTB scanpix
1988: Kong Olav åpnet Havøysundbroen i 1988. Foto: NTB scanpix Vis mer

I BESTEFARS FOTSPOR: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit phar også besøkt Havøysund. Foto: Aftenposten
I BESTEFARS FOTSPOR: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit phar også besøkt Havøysund. Foto: Aftenposten Vis mer

Elsker Finnmark

Dronning Sonja er ofte på turer til Finnmark, og hun er imponert over den storslåtte naturen.

- Å komme til Finnmark er som en vitamininnsprøyting, sa Sonja i talen på folkefesten i Kvaløysund.

Tradisjonen med fylkesturer startet i Finnmark i 1969, og kongeparet har hvert eneste år besøkt et fylke. I år er de tilbake til start.

- Hver gang jeg er i Finnmark blir jeg slått av naturens røffe og fascinerende skjønnhet. Dette er også noe av grunnen til at jeg gjerne legger private turer til fylket, sa dronning Sonja i talen tidligere i dag.

Da Se og Hør snakket med Sonja i går var hun imponert over Madeleine i Sverige.

NOEN VELVALGTE ORD: Kongen holdt tale for de som hadde møtt opp onsdag. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
NOEN VELVALGTE ORD: Kongen holdt tale for de som hadde møtt opp onsdag. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

I dag starter besøket i idylliske Kjøllefjord. Se og Hør er med på turen og kommer med jevnlige oppdateringer.

LES OGSÅ: - Det var en fantastisk fødsel.

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.