Prinsesse Bajrakitiyabha:

Prinsesse nær døden

Prinsesse Bajrakitiyabha kollapset onsdag kveld ifølge kongehuset i Thailand.

UKJENT TILSTAND: Det har kommet motstridende meldinger om prinsessens helsetilstand. Foto: Jewel Samad / AFP / NTB
UKJENT TILSTAND: Det har kommet motstridende meldinger om prinsessens helsetilstand. Foto: Jewel Samad / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Den eldste datteren til kong Vajiralongkorn (70) av Thailand skal ifølge BBC ha kollapset onsdag kveld. Prinsesse Bajrakitiyabha (44) skal ha kollapset mens hun trente med hundene sine.

BBC skriver at kongehuset i Thailand har bekreftet nyheten.

Årsaken til kollapsen skal være en hjertefeil, og prinsessen ble fraktet til Bangkok med helikopter.

Det har kommet motstridende meldinger om prinsessens tilstand. BBC skriver at kongehuset hevder hun er stabil, mens andre kilder hevder tilstanden er mer kritisk.

GLEMTE SEG: Prins William glemte i et kort sekund hva kongelig protokoll er. Video: AP Vis mer

Eldste datteren

Prinsesse Bajrakitiyabha er kongens eldste datter. Han fikk henne med sin første kone, prinsesse Saomsawali.

Bajrakitiyabha er ansett for å være den mest sannsynlige arvingen til tronen i Thailand. Kongen har fremdeles til gode å utnevne hvem som skal ta over tronen den dagen han går bort.

Prinsessen er også den i kongefamilien i Thailand som har høyest utdanning, men hele to jusgrader fra amerikanske universiteter.

ARVEREKKE: Leah Isadora Behn er aktuell i «Powerwomen» hvor hun snakker åpent om sitt forhold til den kongelige arverekken. Video: Viaplay/Rød Løper Vis mer

Entusiast

Prinsesse Bajrakitiyabha er kjent i Thailand for å være en entusiast for både trening og velvære, samt at hun har uttalt seg mye om Thailands straffereform.

En kampsak for henne har vært forholdene for kvinnelige fanger i Thailand. Ifølge BBC skal Thailand ha en av verdens høyeste andeler av kvinnelige fanger.

Prinsessen arbeidet også som Thailands ambassadør for Østerrike fra 2012 til 2014.

RØRT: Kronprinsesse Mette-Marit ble emosjonell da hun og kronprinsen besøkte Frelsesarmeen. Video:NTB Vis mer

Twitter har The Standard skrevet at Røde Kors i Thailand har åpnet for at befolkningen kan signere en velsignelse av prinsessen. Velsignelsen ønsker at prinsessen skal bli frisk fra sykdommen.

LES OGSÅ: Om «det» brevet: - Forferdelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer