Prinsesse Marie blir skuespiller

Går til scenen som resten av den danske kongefamilien.

SCENEDEBUT: Prinsesse Marie skal debutere på scenen 16.mars for å kunne bli tatt opp som medlem i skuespillerforeningen  "Kongelig Mayestaits Acteurs". Foto: All Over Press
SCENEDEBUT: Prinsesse Marie skal debutere på scenen 16.mars for å kunne bli tatt opp som medlem i skuespillerforeningen "Kongelig Mayestaits Acteurs". Foto: All Over Press Vis mer
SEOGHØR.NO:  Prinsesse Marie følger resten av den danske kongefamilien og blir tatt opp som medlem i skuespillerforeningen «Kongelig Mayestaits Acteurs». Men for å få dette ærefulle medlemskapet, holder det ikke med en kongelig tittel! Det kreves nemlig at man har medvirket aktivit på eller bak scenen i forbindelse med oppsetningen av en studenrevy.

Ifølge Billedbladet skal prinsessen derfor har en liten rolle under en lukket forestilling lørdag 16. mars. Etter scenedebuten, mellom første og andre akt i revyen, vil hun så bli utnevnt til fullverdig medlem av foreningen og motta et ordensbånd i gult og rødt.

Det danske kongehuset har i flere tiår tatt del i foreningens revyer - og Marie er den siste som nå blir tatt opp i det gode selskap med resten av familien.

Det var kong Christian X som ga foreningen navn allerede så langt tilbake som i 1924. I 1960 ble daværende prinsesse Margrethe medlem, og 14 år etter ble hennes ektemann prins Henrik medlem.

1990 overvar hele kongefamilien revyen, og da var det kronprins Frederik og prins Joachim som skulle til pers. De ble begge forsøkt omvent av en indisk guru på scene, men argumenterte begge i mot på beste skuespillervis. Dermed var de også godkjente medlemmer.
 
Kronprinsesse Mary er den siste som ble medlem etter en liten rolle i 2008, mens prins Joachims eks-kone Alexandra ble godkjent 11 år før med replikken: Det er Alex!

Da gjenstår det bare å se om prinsesse Marie takler skuespillerdebuten, og ikke blir satt ut av sceneskrekk. Break a leg!

Les også: Prinsesse Marie gikk alene på fest