Prinsesse Madeleine stjal oppmerksomheten igjen

- Tviler på om Märtha eller Mette-Marit ville gjort noe slikt.

STJELER HUN OPPMERKSOMHETEN: Det har tidligere vært isfront mellom prinsesse Madeleine og prinsesse Sofia, men de skal ha ordnet opp. Foto: Danapress
STJELER HUN OPPMERKSOMHETEN: Det har tidligere vært isfront mellom prinsesse Madeleine og prinsesse Sofia, men de skal ha ordnet opp. Foto: Danapress Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Sist fredag ble prinsesse Sofia (31) og prins Carl Philips (37) sønn prins Alexander døpt i Drottningholms slottskirke.

Svenskene har trykket siste tilskudd til kongefamilien til sitt bryst, og den lille prinsen er i likhet med sine foreldre blitt umåtelig populær i Sverige.

Avisene og ukebladene har de siste dagene vært fulle av artikler om paret og om dåpen, og hver minste detalj som har lekket ut har ført til store oppslag.

Carl Philips søster, prinsesse Madeleine (34), har de siste årene måttet tåle mye kritikk både for at hun jobber lite for kongehuset - og at hun lever livets glade dager i utlandet og ikke i Sverige.

Prinsessen har opprettet sin egen Facebookside, hvor hun titt og ofte deler bilder av barna til sine følgere.

Mens hele Sverige har fokus på Prinsesse Sofia og hennes familie denne helgen, la prinsesse Madeleine overraskende ut et bilde av minsteprinsen Nicolas selve dagen før dåpen. Bildet er delt rundt 1500 ganger, og har til nå fått over 60 000 likes.

Saken fortsetter nedenfor.

- Neppe vondt ment

Forrige gang hun delte et familiebilde med offentligheten via sosiale medier, var for tre uker siden. Derfor vakte det oppsikt at lillesøsteren i kongefamilien valgte nettopp dette tidspunktet for ny oppmerksomhet. 

ENGASJERT: Anders Johan Stavseng og Caroline Vagle er Se og Hørs kongereportere. Her er de avbildet i bryllupet til prins Carl Philip og Sofia.
ENGASJERT: Anders Johan Stavseng og Caroline Vagle er Se og Hørs kongereportere. Her er de avbildet i bryllupet til prins Carl Philip og Sofia. Vis mer

- Det er neppe vondt ment fra prinsesse Madeleines side. Men det er ganske ubetenksomt. Årsaken til at kvinner ikke kler seg i hvitt i et bryllup, er at man ikke skal stjele glansen fra bruden. Derfor er dette i beste fall et ganske klønete valg av tidspunkt, sier kongehusekspert Anders Johan Stavseng i Se og Hør.

- Jeg tviler for eksempel på om Märtha eller Mette-Marit ville gjort noe slikt mot hverandre. Vanligvis sørger de kongelige for at man ikke stjeler glansen fra hverandre i forbindelse med store og viktige hendelser eller jubileer, sier Stavseng.

Han trekker frem skilsmissen mellom prinsesse Märtha (44) og Ari Behn (43) som et eksempel.

- Selv om de hadde bestemt seg for å skille lag, og at kunngjøringen var forberedt for en stund siden, ventet Märtha og Ari med å kunngjøre bruddet til etter kongeparets store signingsjubileum, som ble feiret med brask og bram over hele Norge i sommer.

Saken fortsetter nedenfor.

SJOKKBRUDD: Det var i starten av august det ble kjent at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal skilles.  Foto: NTB scanpix
SJOKKBRUDD: Det var i starten av august det ble kjent at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal skilles. Foto: NTB scanpix Vis mer

Isfront mellom prinsessene

Prins Carl Philip falt for prinsesse Sofia i 2010, under den årlige tennisturneringen i Båstad. Hennes fortid som lettkledd modell og Paradise Hotel-deltager falt imidlertid ikke i god jord hos prinsesse Madeleine.

Det var i mange år en isfront mellom de to, før Madeleine til slutt lærte Sofia å kjenne.

Kronprinsesse Victoria tok Sofia under sine vinger og gjorde alt som sto i hennes makt for at Carl Philips kjæreste skulle bli godtatt.

De siste årene har det imidlertid sett ut som Sofia og Madeleine har kommet godt overens, og at Madeleine endelig har godtatt Sofias inntreden i kongefamilien.

STOLT ØYEBLIKK: Fredag skal vesle prins Alexander døpes. Prinsen kom til verden i april, og er allerede elsket av det svenske folk.  Foto: TT NYHETSBYRÅN
STOLT ØYEBLIKK: Fredag skal vesle prins Alexander døpes. Prinsen kom til verden i april, og er allerede elsket av det svenske folk. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

LES OGSÅ: Prinsessen vraker barnedåpen – vil heller spille golf

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer