Avicii

Prinsesse Madeleine med hyllest til Avicii

«Vakker avslutning»

HYLLET AVICII: Prinsesse Madeleine var i helgen blant publikum under den elektroniske musikkfestivalen Summerburst i Stockholm. I ettekant hyllet hun den avdøde svenske EDM-stjerna Avicci, som flere ganger har opptrådd under festivalen. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
HYLLET AVICII: Prinsesse Madeleine var i helgen blant publikum under den elektroniske musikkfestivalen Summerburst i Stockholm. I ettekant hyllet hun den avdøde svenske EDM-stjerna Avicci, som flere ganger har opptrådd under festivalen. Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne helgen har svenskene strømmet til den elektroniske musikkfestivalen Summerburst i den svenske hovedstaden.

Festivalen ble i år arrangert på sitt åttende år, og ble for to uker siden også avholdt i Göteborg. Festivalen er svært populær, og i år var også prinsesse Madeleine (36) blant publikum.

Som flere ganger tidligere var DJ-ene Axwell & Ingrosso, to av gutta bak den kjente gruppa Swedish House Mafia, blant artistene. Flere år på rad har de imidlertid blitt etterfulgt av en enda større svensk EDM-stjerne, nemlig den nylige avdøde Tim Bergling, bedre kjent under artistnavnet Avicii.

Selv om en hel musikkverden ble rystet over 28-åringens død, har dødsfallet kanskje i enda større grad preget EDM-miljøet, og våre svenske naboer. Det bar også helgens festival preg av, hvor prinsesse Madeleine i ettertid har delt artist-kollegaenes hyllest av den svenske DJ-en.

Det er svenske Aftonbladet som først omtaler saken.

Saken fortsetter nedenfor.

«Vakker avslutning»

Den 28 år gamle DJ-en og plateprodusenten regnes som en pioner innenfor elektronisk dansemusikk. Under lørdagens konsert, hyllet Axwell & Ingresso Avicii med fyrverkeri og 28-åringens egen musikk.

Hyllesten gikk ikke ubemerket hen hos publikum, og blant dem tydelig lot seg røre av hyllesten, var prinsesse Madeline (36).

Prinsessen sørget nemlig for å fange øyeblikket med mobilen, og har delt videoen på sin Instagram-konto med kommentaren «Vakker avslutning», blant annet etterfulgt av emneknaggen #remeberingavicii og et hjerte.

Beautiful end #summerburst#axwellandingrosso#remembering Avicii ❤️

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

Avicii var en av favorittene blant de svenske kongebarna.

Da prins Carl Phillip (39) og Sofia (33) giftet seg i mai 2015, spilte den verdenskjente artisten i deres bryllup. Også da han spilte på Ibiza året før, var Carl Philip og Sofia til stede. Under konserten ble prinsen den gang sett med Avicii-cap på hodet, og han skal også ha slått av en prat med DJ-en bak scenen i etterkant av opptredenen, har Aftonbladet tidligere skrevet.

Da dødsfallet ble kjent i april, hyllet prinseparet artisten i en offisiell uttalelse.

- Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om at Tim Bergling er gått bort. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne, og beundret ham som artist og som det fine mennesket han var. Han gjorde bryllupet vårt uforglemmelig med sin fantastiske musikk. Våre tanker går til hans familie, sa prinseparet i sin uttalelse, ifølge Expressen.

HYLLET: Under årets Billboard-utdeling hyllet The Chainsmokers og artisten Halsey den svenske artisten Avicii. Video: CNN Les hele saken her: https://goo.gl/AkQBtJ Vis mer

Begravet i hemmelighet

Kronprinsesse Victoria (40) og prins Daniel (44) var også store fans. I forbindelse med Aviciis to utsolgte konserter på Tele2 Arena i Stockholm i 2014, var de blant publikum.

Selv om det nå har gått halvannen måned siden dødsfallet, blir stjerna stadig hedret under konserter og på festivaler. Norske Kygo, valgte å hedre sin helt under Coachella-festivalen i California.

- Avicii var min største inspirasjon, og grunnen til at jeg selv begynte med musikk. Jeg hadde ikke stått her i dag uten ham, uttalte Kygo fra scenen før han spilte Aviciis låt «Without you».

Sist helg ble den verdenskjente musikeren begravet i en diskré seremoni på Skovskyrkogården i Stockholm.

- Tim ble begravet fredag, med sin nærmeste familie og venner til stede, forteller familiens pressetalskvinne, Ebba Lindqvist, i en uttalelse, gjengitt av Expressen.

LES OGSÅ: Ser du hvem som mangler på bildet?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer