Prinsesse Madeleine:

Prinsesse Madeleine fyller 35 år

Feirer den store dagen i London. 

HURRA: Prinsesse Madeleine fyller år lørdag 10. juni. Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se
HURRA: Prinsesse Madeleine fyller år lørdag 10. juni. Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I dag fyller prinsesse Madeleine 35 år, og gratulasjonene strømmer inn på kongehusets Facebook-side.

Ifølge Expressen kommer prinsessen imidlertid til å feire den store dagen i London, der hun bor sammen med ektemannen Chris O'Neill (42) og barna Leonore (3) og Nicolas (1).

Tidligere år har prinsesse Madeleine feiret bursdagen sin i hjemlandet med kongeparet og søsken, men i år gjør hun altså et unntak.

Tidligere denne uken bekreftet det svenske hoffet at prinsessen og familien skal tilbringe resten sommeren i Sverige.

Deler av sommeren tilbringes alltid på Øland, hvor hun har feriert sammen med kongefamilien siden barnsben av.

Elsker å reise

For noen år siden fikk også kronprinsesse Victoria og prins Daniel satt opp en ny hytte med svømmebasseng bare noen hundre meter fra Solliden Slott, som er kongefamiliens sommerresidens.

- Madeleine og Victorias barn er blitt gode venner, og trives godt i hverandres selskap. Madeleine og Chris er også ofte observert på skiferie i Alpene om vinteren, og gjerne solferie i Italia på sommeren, sier Anders Johan Stavseng, kongereporter i Se og Hør.

Ettersom paret har bodd i USA har de også fått smaken på ferie på det amerikanske kontinentet, og har flere ganger besøkt Florida.

Saken fortsetter nedenfor.

FLOTT FAMILIE: Prinsesse Madeleine ble tobarnsmor i 2015. Her sammen med ektemannen Chris O'Neill og datteren Leonore. Foto: NTB scanpix
FLOTT FAMILIE: Prinsesse Madeleine ble tobarnsmor i 2015. Her sammen med ektemannen Chris O'Neill og datteren Leonore. Foto: NTB scanpix Vis mer

Familielykke

Det var i 2010, kort tid etter det bitre bruddet med eks-forloveden Jonas Bergström, at prinsesse Madeleine møtte den amerikanske forretningsmannen Chris O'Neill.

Noen måneder senere ble det første bildet av prinsesse Madeleine sammen med Chris O’Neill tatt – på date på utestedet Riche i Stockholm.

I 2012 ble paret samboere i storbyen New York, og oktober samme år kom nyheten om at de hadde forlovet seg.

Eventyrromansen ble toppet med parets drømmebryllup i Stockholm 8. juni 2013. Og under ni måneder etter vielsen kom parets kjærlighetsbarn til verden i New York.

Saken fortsetter nedenfor.

Kort tid etter at vesle Leonore ble født 20. februar 2013, kom den gledelige nyheten om at paret ventet sitt andre barn.

Prins Nicolas kom til verden 15. juni 2015.

- Vanskelig å tilgi

Etter at prinsesse Madeleine flyttet utenlands med familien, har det blitt mer sjelden å se henne på offisielle oppdrag og merkedager.

Prinsessen er kjent for å gå sine egne veier og gjøre som hun selv vil - og dette får ofte kritikerne til å se rødt, mener hoffreporter Anders Johan Stavseng.

- Svenskene har nok et litt elsk-hat-forhold til Madeleine. De har jo alltid vært glad i prinsessen, og syntes synd på henne da forloveden var utro. Men de siste årene har hun representert stadig mindre for Sverige, og samtidig droppet å komme hjem til viktige merkedager. Dette er noe svenskene har vanskelig for å tilgi, og hun står derfor ikke like høyt i kurs som hun gjorde før, sier han.

Han mener at det nå er prinsesse Sofia (32) alle snakker om.

- Den tidligere Paradise-deltageren har tatt Madeleines plass som favorittprinsesse. Dette har nok falt Madeleine tungt for brystet. Svensk presse har flere ganger omtalt sjalusidramaet, sier han.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

LES OGSÅ: Blir i Sverige med familien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer