Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 15

- Prinsessen har sikkert fått være med å bestemme hvilket bilde som skulle deles, sier kongehuseksperten.

BURSDAGSBARN: Mandag 21. januar 2019 fylte arveprinsessen 15 år. Se hvor mye prinsesse Ingrid Alexandra har forandret seg siden hun var liten! Bilder fra NTB scanpixVis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er hele 15 år siden arveprinsesse Ingrid Alexandra kom til verden på Rikshospitalet i Oslo.

Kronprins Haakon (45) og kronprinsesse Mette-Marit (45) kunne stolte dele den glade nyheten om at de hadde fått en datter, og siden den gangen har den sjarmerende brunetten vokst opp til å bli svært populær blant det norske folk.

Mandag fyller hun altså 15 år, og i den anledning har Kongehuset delt tre nye bilder av bursdagsprinsessen, som det i dag skal flagges for i hele landet.

Ukjent bursdagsfeiring

På Slottets hjemmeside er det ikke delt noen detaljer om hvordan den store dagen skal feires, men ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, blir hun nok feiret med brask og bram hjemme på Skaugum.

DÅPSGAVE: På de nye bildene av prinsessen ser man også rubinhjertet som hun tidligere har fått av dronning Sonja. Foto: Julia Naglestad, Det kongelige hoff
DÅPSGAVE: På de nye bildene av prinsessen ser man også rubinhjertet som hun tidligere har fått av dronning Sonja. Foto: Julia Naglestad, Det kongelige hoff Vis mer
BURSDAGSPRINSESSE: Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres senere i år. Foto: Julia Naglestad / Det kongelige hoff
BURSDAGSPRINSESSE: Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres senere i år. Foto: Julia Naglestad / Det kongelige hoff Vis mer
FLOTT FRISYRE: Den ferske 15-åringens kastanjebrune hår tar seg nydelig ut i myke lokker. Foto: Julia Naglestad / Det kongelige hoff
FLOTT FRISYRE: Den ferske 15-åringens kastanjebrune hår tar seg nydelig ut i myke lokker. Foto: Julia Naglestad / Det kongelige hoff Vis mer

- Familien har nok allerede vekket Ingrid med kake og bursdagssang på sengekanten, sier han, og legger til at det er vanlig å samle familie og faddere senere på dagen. Kong Harald (81) og dronning Sonja (81) er selvskrevne gjester, i tillegg til Høiby-klanen.

- For første gang har Slottet offentliggjort et «voksent» bilde av prinsesse Ingrid Alexandra. Tidligere har hun vært jente, nå er hun en ung kvinne. Dette er flotte bilder av en flott jente. Og prinsessen har sikkert fått være med å bestemme hvilket bilde som skulle deles med folket, fortsetter kongehuseksperten.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Flere oppdrag

På de nye bildene ser man tydelig rubinhjertet som hun tidligere har fått fra dronning Sonja, og som den 15 år gamle prinsessen har brukt ved flere anledninger.

I løpet av formiddagen har kronprinsesse Mette-Marit publisert en koselig gratulasjon til datteren på sin offisielle Instagram-profil.

«Tenk at i dag fyller denne lille, store jenta 15 år. Her med sine aller beste venner ....» skriver kronprinsessen, fulgt av blant annet et rødt hjertesymbol.

Sammen med teksten har kronprinsessen publisert tre bilder, der bursdagsbarnet koser med familiens hunder. Og en rekke gratulasjoner har selvsagt begynt å strømme inn under Instagram-innlegget, som i skrivende stund har fått nesten 9000 likerklikk.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- I takt med at prinsessen blir eldre kommer vi også til å se henne på flere offisielle oppdrag dette året. I fjor høst døpte hun forskningsfartøyet «Kronprins Haakon» i Tromsø og 15-åringen imponerte stort. Hun kommer nok til å bli vise seg oftere og oftere på offentlige tilstelninger. Ikke minst i august, når hun skal konfirmeres, forteller kongehuseksperten.

Forrige uke kunngjorde nemlig Kongehuset at prinsessen skal konfirmeres i Slottskapellet 31. august i år.

LES OGSÅ: - Sliter med at jeg er blitt en kjærestejente

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer