Prinsesse Ingrid Alexandra døpte båt

11-åringen på sitt første offisielle kongelige oppdrag.

DØPTE REDNINGSSKØYTE: Prinsesse Ingrid Alexandra hadde selskap av kong Harald da hun døpte redningsskøyta Elias. Oppdraget var 11-åringens aller første. Foto: NTB scanpix
DØPTE REDNINGSSKØYTE: Prinsesse Ingrid Alexandra hadde selskap av kong Harald da hun døpte redningsskøyta Elias. Oppdraget var 11-åringens aller første. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Prinsesse Ingrid Alexandra (11) døpte Redningsselskapets nyeste redningsskøyte, Elias, mandag ettermiddag.

Dåpen fant sted på Honnørbrygga i Oslo klokken 15.45.

Dette var prinsessens første offisielle oppdrag.

11-åringen så nydelig ut med en flette på hodet og kledd i en svart kåpe, som sikkert var god og varm i gråværet. Da nasjonalsangen ble sunget måtte hun allikevel ty til en liten gjesp.

- Da har vi fått den virkelige Elias som skal ut og tøffe seg. Den skal snart til Moss, sa en av talerne ved arrangementet.

Generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet var beæret over at Ingrid Alexandra hadde stilt opp.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ JOBB: Sammen med bestefar kong Harald, var unge prinsesse Ingrid Alexandra til stede da redningsskøyta Elias ble døpt i Oslo mandag ettermiddag.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
PÅ JOBB: Sammen med bestefar kong Harald, var unge prinsesse Ingrid Alexandra til stede da redningsskøyta Elias ble døpt i Oslo mandag ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix Vis mer

– Vi er veldig stolte og glade for at Prinsessen har sagt ja til å være gudmor for vår nyeste redningsskøyte. Det er også en ære at vår høye beskytter HM Kong Harald er til stede ved seremonien sammen med sitt barnebarn.

- Vi røper sjelden navnet på våre redningsskøyter før selve dåpshandlingen, men i dette tilfellet ønsker vi å gjøre et unntak. RS159 skal få navnet Elias, oppkalt etter den lille redningsskøyta som har blitt et symbol på sikkerhet og sjøvett for mange barn og unge i Norge, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

Den nye redningsskøyta vil inngå som en del av beredskapen på sjøen, og vil hjelpe tusenvis av mennesker i årene fremover.

Siden 1891 har redningsskøytene reddet over 6500 menneskeliv.

OPPDRAG: Prisesse Ingrid Alexandra (t.v) i aksjon på sitt første offisielle oppdrag.  Foto: NTB scanpix
OPPDRAG: Prisesse Ingrid Alexandra (t.v) i aksjon på sitt første offisielle oppdrag. Foto: NTB scanpix Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Redningsselskapets nyeste redningsskøyte skal etter dåpen stasjoneres i Moss og betjenes av sjøredningskorpset i Østfold. RS 159 er Redningsselskapets åttende skøyte i Bergesen-klassen, som består av 15-meter lange vannjetdrevne skøyter. Dette blir en hurtiggående,  moderne redningsskøyte med ressurser som hjertestarter, brannkanon og båre om bord.

Kongelige gudmødre
Dette er ikke første gang en prinsesse døper en redningsskøyte. Da RS 126 «Harald V» ble døpt i 2003 var det Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette Marit som var gudmor.

Prinsesse Astrid var gudmor under dåpen av RS 61 «Haakon VII» i 1958.
Allerede da Redningsselskapet ble stiftet i 1891, var Kongehuset sterkt engasjert. Den norsk-svenske kongen Oscar II donerte personlig 1000 kroner til opprettelsen av organisasjonen og kan derfor regnes som en av Redningsselskapets grunnleggere.

Siden har både Oscar II, Haakon VII, Olav V og Harald VII vært Redningsselskapets høye beskyttere i en ubrutt rekke.

LES OGSÅ: - Vi er veldig stolte av Marius