­

Prinsesse Eugenie er forlovet

Den britiske prinsessen gifter seg til høsten.

GIFTER SEG TIL HØSTEN: Prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank forlovet seg tidligere denne måneden, melder Buckingham Palace. Foto: Richard Young/ REX/ Shutterstock/ NTB scanpix
GIFTER SEG TIL HØSTEN: Prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank forlovet seg tidligere denne måneden, melder Buckingham Palace. Foto: Richard Young/ REX/ Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Prinsesse Eugenie (27) er forlovet med kjæresten Jack Brooksbank, melder Sky News.

«Hertugen og hertuginnen av York er glade for å kunngjøre forlovelsen mellom prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank», skriver Buckingham Palace i en uttalelse.

Videre skriver de at forlovelsen fant sted i Nicaragua tidligere denne måneden.

«Bryllupet vil finne sted høsten 2018 i St. George's Chapel i Windsor, og ytterligere detaljer vil bli annonsert i god tid», heter det i uttalelsen.

Nicola og Geoge Brooksbank, foreldrene til Jack, er veldige glade over å få prinsesse Eugenie som svigerdatter.

«Vi kunne ikke vært mer i ekstase over nyheten. Vi er så glade på deres vegne», sier de i en kort uttalelse.

Saken fortsetter under bildet.​

BRYLLUPSGJESTER: Prinsesse Eugenie (t.v.) og søsteren, prinsesse Beatrice, avbildet i bryllupet til prins William og hertuginne Kate i 2011. Mens William giftet seg i Westminster Abbey, blir Eugenies bryllup av mindre format. Foto: Reuters/ NTB scanpix
BRYLLUPSGJESTER: Prinsesse Eugenie (t.v.) og søsteren, prinsesse Beatrice, avbildet i bryllupet til prins William og hertuginne Kate i 2011. Mens William giftet seg i Westminster Abbey, blir Eugenies bryllup av mindre format. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Eugenie og Brooksbank har vært et par siden 2010, etter å ha blitt introdusert for hverandre via felles bekjente under en skitur i Verbier i Sveits.

Måtte avvise bryllupsrykter

I 2016 åpnet prinsessen seg om forholdet med kjæresten i et intervju med Harper's Bazaar, der hun fortalte at de er som kjærestepar flest.

- Dersom jeg er hjemme elsker jeg å lage mat og å se på tv. Det er veldig avslappende. For øyeblikket ser jeg på «How to Get Away With Murder» - Viola Davis er helt sinnsykt dyktig! Favoritten er «Outlander». Når jeg er sammen med Jack ser vi på «The Walking Dead» som vi er besatt av. Kanskje «Game of Thrones» er den neste serien vi skal se på?

I flere år har forlovelsesryktene svirret rundt paret, og i 2016 måtte en representant for prinsessens mor, Sarah Ferguson, avvise at paret skulle gifte seg.

- Det er absolutt ingen sannhet, sa pressetalsmannen til Hello!Magazine den gang.

Bryllup og barn

Bryllupet mellom prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank føyer seg inn i rekken av flere store begivenheter i det britiske kongehuset for tiden.

Kun noen måneder før duoen gir hverandre sine «ja» i St. George's Chapel, står bryllupet mellom prins Harry (33) og skuespiller Meghan Markle (36) - i samme kapell.

Det var i november det ble kjent at prinsen hadde fridd til den amerikanske tv-stjernen, og i desember ble det annonsert at paret skal gifte seg den 19. mai.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland spådde lenge at en forlovelse var i vente, og hadde følgende å si da nyheten om at duoen hadde forlovet seg smalt:

- Så kom meldingen vi har ventet på de siste dagene. Prins Harry og Meghan Markle har forlovet seg. Jeg gratulerer de to unge av hele mitt hjerte - og gleder meg til bryllupet i London til våren.

Måneden før bryllupet finner sted, får britene også et nytt kongelig medlem. I september annonserte slottet at prins William og hertuginne Kate venter sitt tredje barn sammen.

Hertuginnen har termin i april, men måtte annonsere nyheten lang tid i forkant på grunn av problemer med ekstrem svangerskapskvalme.

- Kate blir rett og slett så dårlig at hun ikke greier å gjennomføre sine offisielle plikter, og måtte trekke seg fra sitt besøk til et barnesenter i London i dag, sa Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, i starten av september.

LES OGSÅ: - Jeg kommer ikke til å lyve for disse vakre barna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer