Prinsesse Estelle Silvia Ewa Mary

- Dette er ikke et navn for en dronning. Kanskje en nattklubbdronning, sier kongeekspert. Alle ekspertene tok feil.

ESTELLE OG ESTELLE: Kronprinsesse Victoria og prins Daniels nyfødte datter får navnet Estelle Silvia Ewa Mary. På bildet til høyre er Estelle Bernadotte avbildet med Folke Bernadotte i 1948. Det er hun kronprinsesse Victorias datter nå har fått navn Foto: Kungahuset.se/Scanpix
ESTELLE OG ESTELLE: Kronprinsesse Victoria og prins Daniels nyfødte datter får navnet Estelle Silvia Ewa Mary. På bildet til høyre er Estelle Bernadotte avbildet med Folke Bernadotte i 1948. Det er hun kronprinsesse Victorias datter nå har fått navn Foto: Kungahuset.se/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Natt til torsdag ble kronprinsesse Victoria (34) og prins Daniel (38) foreldre til en liten jente og Sverige fikk en ny tronearving.

Fredag klokka 11.30 kom kong Carl Gustaf med offentliggjøringen av den lille prinsessens navn under en pressekonferanse.  Der han offentliggjorde navnet Estelle Silvia Ewa Mary.

- Vi har blitt lykkelige besteforeldre til en prinsesse. Som konge og nybakt morfar er det spennende og veldig stort. Vi har sett fram mot det har i så lang tid, sier kong Carl Gustaf.

Prinsessen blir hertuginne av Östergötland.

- Et fint landskap jeg har besøkt mange ganger, sier kongen.

- Og så kommer vi til navnet. Det er trivelig at mange har kommet med råd, sa kongen.

- Navnet ligger kronprinsessen nær i hjertet. Estelle er navnet. Så blir det Silvia og selvsagt Ewa og så Mary, sa kongen.

Estelle var gift med Folke Bernadotte.

- Et veldig vakkert navn - tradisjonsrikt og moderne på samme tid. Hovednavnet er litt overraskende, men veldig vakkert. Og den svenske kongefamilien har tidligere hatt en Estelle Bernadotte - en veldig vakker og høyreist kvinne. Det blir nok mange svenske småjenter som får prinsessenavn fremover. Sikkert også i Norge, sier kongehusekspert Kjell Arne Totland til Seoghør.no.

- Også Silvia etter hennes mor, og Ewa etter hans mor. Veldig vakkert gjort, sier Totland.
 
Han oppfattelse deles av svenske eksperter.

- Navnet er veldig overraskende, men veldig fint, sier kongeeksperten Sten Hedman til Expressen.

- Jeg hadde ventet et mer tradisjonelt dronningnavn, sier han.

Men ikke alle er enig:

- Dette er ikke et navn for en dronning. Kanskje en nattklubbdronning, sier kongeekspert og historiker Herman Lindqvist til Aftonbladet.

- Navnet har ikke nok tilknytning til svensk historie og det er helt utradisjonelt. Jeg syns Ulrikka for eksempel hadde vært et mer passende fornavn, sier Lindqvist

Silvia er etter prinsessens mormor, dronning Silvia.

- Familien var der i går kveld og besøkte prinsessen. Vi hadde det trivelig sammen i den nye familien og hun var veldig søt og oppførte seg som hun skal. Det var en lykkelig stund for hele familien, sa kong Carl Gustaf.

I dagene før fødselen satte oddsekspertene opp lister over de mest sannsynlige navnevalgene for Sveriges kommende konge eller dronning. Betsson og oddsen valgte femten ulike jentenavn de mente var sannsynlige, og på toppen tronet Märta og Kristina.

Kristina er også navnet flest av Seoghør.nos lesere ønsket at hun skal få, tett etterfulgt av Désirée og Eleonora. Men ekspertene tok feil på fornavnet.

Kongehusekspert Kjell Arne Totland mente tronarvingen ville få et tradisjonelt dronningnavn.

- Selv tror jeg vel at den lille prinsessens hovednavn blir et godt svensk dronningnavn - som Kristina, Lovisa eller Margareta . I tillegg tror jeg kanskje hun får navnet Sibylla etter kong Carl Gustafs mor - og kanskje Lilian etter Victorias kjære 'auntie', enken etter prins Bertil, som i dag er svært svekket og lever et helt skjermet liv i sitt hjem i Stockholm, sa Totland til Seoghør.no.

Den svenske kongeeksperten Catarina Hurtig mente også at familietradisjonene vill ha mye å si når det kommer til navnet.

- Det kommer til å velge et Bernadottenavn som fornavn, som Josefina eller Sofia. Andrenavnet blir også et slektsnavn. Barnet kommer til å få fire navn og de to andre blir etter fadderne, som Anna, etter Daniels søster, sa hun til bladet Familjeliv.

Ifølge svensk kongetradisjon får barnet fire navn. Victorias fulle navn er Victoria Ingrid Alice Desirée.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Victoria: - Jeg er så lykkelig!

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer