Den svenske kongefamilien:

Prinsesse Estelle og prins Oscar sjarmerer på nye bilder

Kongehuset deler nye bilder og kommer samtidig med en nyhet.

SØSKEN: Det svenske kongehuset har offentliggjort nye bilder av prins Oscar (2) og prinsesse Estelle (6) - barna til kronprinsesse Victoria og prins Daniel. Foto: Linda Broström, Kungahuset.se
SØSKEN: Det svenske kongehuset har offentliggjort nye bilder av prins Oscar (2) og prinsesse Estelle (6) - barna til kronprinsesse Victoria og prins Daniel. Foto: Linda Broström, Kungahuset.se Vis mer

Våren, eller rettere sagt sommeren, har nådd Sverige. I den forbindelse har det svenske kongehuset delt helt ferske bilder av tronarvingen prinsesse Estelle (6) og prins Oscar (2).

Slottet offentliggjorde fredag fire nye bilder av søskenparet, som ifølge Expressen er tatt hjemme i Hagaparken på Haga slott i Stockholm.

SE, SÅ SØTE: Prins Oscar og prinsesse Estelle kledd i hvitt for anledningen. De søte medlemmene av den svenske kongefamilien er for lengst blitt favoritter i Sverige. Foto: Linda Broström, Kungahuset.se
SE, SÅ SØTE: Prins Oscar og prinsesse Estelle kledd i hvitt for anledningen. De søte medlemmene av den svenske kongefamilien er for lengst blitt favoritter i Sverige. Foto: Linda Broström, Kungahuset.se Vis mer

Familien på fire flyttet inn på Haga Slott i Stockholm i 2010. Slottet har i flere generasjoner vært bebodd av kongelige, og var blant annet barndomshjemmet til kong Carl Gustav.

Samtidig som man får et nytt glimt av kronprinsesse Victoria (40) og prins Daniels (44) barn, kommet det svenske hoffet med en nyhet.

LEK: Prins Oscar klatrer i et tre på Haga Slott og smiler velvillig til kameraet. Foto: Linda Broström, Kungahuset.se
LEK: Prins Oscar klatrer i et tre på Haga Slott og smiler velvillig til kameraet. Foto: Linda Broström, Kungahuset.se Vis mer

Har valgt skole

Om bare få måneder begynner nemlig prinsesse Estelle i førsteklasse på barneskolen. Det svenske kongehuset informerer nå om at valget har falt på Campus Manillas grunnskole, som ligger på Djurgården i Stockholm.

For noen måneder siden var foreldrene travelt opptatt med å forsøke å finne en passende skole til den seks år gamle tronarvingen.

- De er interessert i flere skoler og besøker skolene for å danne seg et bilde av hvilken som er best. De har flere alternativer og enn så lenge har ingen av skolene fått noen beskjed. De avventer så lenge de kan for å unngå at andre foreldre velger samme skole til barna sine, bare fordi Estelle går der, fortalte en person nære kronprinsessefamilien til Expressen i januar.

Saken fortsetter under:

SKOLE TIL HØSTEN: Kronprinsesse Victoria og prins Daniels datter, prinsesse Estelle, skal gå på Campus Manillas grunnskole, som ligger på Djurgården i Stockholm. Foto: Linda Broström, Kungahuset.se
SKOLE TIL HØSTEN: Kronprinsesse Victoria og prins Daniels datter, prinsesse Estelle, skal gå på Campus Manillas grunnskole, som ligger på Djurgården i Stockholm. Foto: Linda Broström, Kungahuset.se Vis mer

- Modell

Helt siden prinsesse Estelle var en liten baby har kronprinsesseparet vært flinke til å dele bilder av den lille sjarmtrollet.

- Den søte arveprinsessen så fortrolig med fotografene at hun nærmest oppfører seg som en fullbefaren modell, har TV 2s kongehusekspert og blogger, Kjell Arne Totland tidligere uttalt til Se og Hør.

Det var 19. juni 2010 at kronprinsesse Victoria giftet seg med Daniel Westling. To år etter kom lille prinsesse Estelle til verden og i mars 2016 fikk paret gleden av å bli foreldre for andre gang, da prins Oscar ble født.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer Vis mer

Viste frem babyen

De tre barna til prinsesse Madeleine (35) og Chris O'Neill (43), prinsesse Leonore (4), prins Nicolas (2) og prinsesse Adrienne (3 mnd), har også smeltet hjertene til det svenske folk.

Det var i begynnelsen av mars at Sverige kunne slippe jubelen løs da Madeleine og ektemannen ble foreldre for tredje gang.

Den lille jenta ble født på Daneryds sykehus 9. mars. I april delte trebarnsmoren helt nye bilder av den lille hjerteknuseren på sin Facebook-side.

- Tusen takk for all vennlighet som har blitt vist oss i forbindelse med fødselen av vår yngste datter Adrienne, skriver hun sammen med et bilde av seg selv, ektemannen og babyen, og et i farger som tydelig viser frem barnets fjes.

I likhet med søsteren deler prinsesse Madeleine ofte bilder av barna sine i sosiale medier. Like før datteren Adrienne ble født, lagde prinsessen en egen Instagram-konto.

For å feire babyens første uke, delte hun et nytt bilde av den vesle jenta.

«En uke gammel i dag!», skrev den stolte trebarnsmoren.

One week old today!

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

LES OGSÅ: Den danske prinsen tar et oppgjør med ryktene