Prinsesse Estelle og prins Oscar hentet juletre med mamma

De to små kongelige strålte da de mottok gaven.

KLARE FOR Å PYNTE TREET: Både prins Oscar og storesøster Estelle var svært nysgjerrige på det minste juletreet. Foto: Instagram / Kungahuset
KLARE FOR Å PYNTE TREET: Både prins Oscar og storesøster Estelle var svært nysgjerrige på det minste juletreet. Foto: Instagram / Kungahuset Vis mer

(Se og Hør): Julen nærmer seg med stormskritt, og i de fleste hjem er forberedelsene før den store dagen godt i gang.

Dette gjelder selvsagt også de kongelige, og torsdag tok kronprinsesse Victoria imot flere juletrær til slottet sammen med barna, prinsesse Estelle (5) og prins Oscar (1).

Juletrærne gis som en gave til de kongelige av studenter fra jegerprogrammet ved Sveriges landbruksuniversitet.

- Dette er en årlig tradisjon som har funnet sted i kongefamilien i lang tid. Studentene har overlevert juletrær til slottet siden 1960-tallet, sier Margareta Thorgren, informasjonssjef ved slottet, til Expressen.

Kongehuset har selv delt et bilde fra overleveringen på sin Instagram-profil, der man ser at de to smårollingene er svært opptatt av det minste treet.

Ifølge Svensk Damtidning er det nemlig vanlig at prinsesse Estelle får lov til å pynte sitt eget lille juletre, og det er ikke usannsynlig at hun i år lar lillebror hjelpe til.

Saken fortsetter nedenfor.

NÅ BLIR DET JUL: Kronprinsesse Victoria, prinsesse Estelle og prins Oscar stilte gladelig opp på bilde sammen med studentene som torsdag leverte en rekke lekre juletrær til slottet. Foto: Kungahuset.se
NÅ BLIR DET JUL: Kronprinsesse Victoria, prinsesse Estelle og prins Oscar stilte gladelig opp på bilde sammen med studentene som torsdag leverte en rekke lekre juletrær til slottet. Foto: Kungahuset.se Vis mer

Gikk for gjenbruk

Ifølge Expressen varierer det når det gjelder hvilke medlemmer fra kongefamilien som kommer til slottet for å motta juletrærne.

Men for prinsesse Estelle begynner det nærmest å bli en vane, for hun har nemlig deltatt på den hyggelige tradisjonen de siste tre årene.

Kronprinsesse Victoria var pyntet i rødt under juletreutleveringen, samme kjole som hun hadde på seg under dåpen til prins Gabriel for to uker siden, ifølge Svensk Damtidning.

I likhet med sin mor, hadde også prinsesse Estelle på seg en julerød kjole med en matchende sløyfe i håret.

Saken fortsetter nedenfor.

JULEPRINSESSEN: Kronprinsesse Victoria hadde på seg den samme røde kjolen under dåpen til prins Gabriel i starten av desember. Foto: NTB scanpix
JULEPRINSESSEN: Kronprinsesse Victoria hadde på seg den samme røde kjolen under dåpen til prins Gabriel i starten av desember. Foto: NTB scanpix Vis mer

Etter juletreoverleveringen, som skjedde klokken ni torsdag morgen, dro kronprinsessen og barna videre for en julegudstjeneste i slottskirken sammen med resten av den svenske kongefamilien.

Etter gudstjenesten står en trivelig julelunsj på agendaen, der kong Carl Gustaf holder en tale for å takke de nesten 250 ansatte ved slottet.

- Alle ansatte er invitert. En stor del av de som jobber ved slottet møter aldri kongefamilien i sitt daglige arbeid, og derfor er julelunsjen et av høydepunktene i året da hele kongefamilien deltar, og kongen takker alle for god innsats, sier Margareta Thorgren til Expressen.

LES OGSÅ: Meghans far bryter tausheten