<strong>FORLOVET:</strong> Prinsesse Beatrice og Edorado Mapelli Mozzi har forlovet seg etter ett år som kjærester. Foto: Prinsesse Eugenie/ Reuters/ NTB Scanpix
FORLOVET: Prinsesse Beatrice og Edorado Mapelli Mozzi har forlovet seg etter ett år som kjærester. Foto: Prinsesse Eugenie/ Reuters/ NTB Scanpix Vis mer

Prinsesse Beatrice har forlovet seg

- Vi er ekstremt lykkelige, sier prinsesse Beatrice og Edorado Mapelli Mozzi.

Publisert
Sist oppdatert

I 2018 ble det kjent at prinsesse Beatrice (31) hadde funnet lykken med den styrtrike eiendomsutvikleren Edorado Mapelli Mozzi. Duoen skulle da ha vært et par i flere måneder allerede, og nå er det ingen tvil om at paret har tatt forholdet et steg videre.

Buckingham Palace melder nemlig i en pressemelding at paret har forlovet seg. Det skriver flere britiske medier, deriblant The Telegraph.

I pressemeldingen fra Buckingham Palace kommer det frem at paret ble forlovet mens de var på en ferie sammen i Italia tidligere denne måneden.

Det heter også at bryllupet vil finne sted i 2020, og at flere detaljer om det kommende bryllupet vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt.

Søsteren tok forlovelsesbildene

- Vi er ekstremt lykkelige over å kunne dele nyheten om at vi er blitt forlovet. Vi er begge så glade over dette eventyret og kan ikke vente med å gifte oss. Vi har så mange like interesser og verdier og vi vet at dette vil ruste oss godt for årene vi har foran oss, fylt med kjærlighet og lykke, sier paret i pressemeldingen.

<strong>RINGEN:</strong> Søster prinsesse Eugenie har tatt bildene av de blivende ekteparet. Her er bilde av forlovelsesringen. Foto: Prinsesse Eugenie/ Reuters/ NTB Scanpix
RINGEN: Søster prinsesse Eugenie har tatt bildene av de blivende ekteparet. Her er bilde av forlovelsesringen. Foto: Prinsesse Eugenie/ Reuters/ NTB Scanpix Vis mer

Beatrice sin søster, prinsesse Eugenie (29), har også delt en rekke bilder av det nyforlovede paret på sin egen Instagram-profil, hvor hun skriver at hun er svært lykkelig over det kommende bryllupet.

I innlegget kommer det også frem at det er hun som har tatt de ferske forlovelsesbildene av søsteren og forloveden Edorado Mapelli Mozzi.

<strong>FORLOVET:</strong> Torsdag kom den hyggelige nyheten om at prinsesse Beatrice hadde forlovet seg. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: Torsdag kom den hyggelige nyheten om at prinsesse Beatrice hadde forlovet seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi er lykkelige

Prinsesse Beatrice er datteren til prins Andrew (59) og Sarah Ferguson (59) og dermed barnebarnet til Storbritannaias regjerende dronning Elizabeth (93).

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

- Vi er lykkelige over at Beatrice og Edoardo har forlovet seg, og har sett forholdet deres utvikle seg med stolthet. Vi er de heldige foreldrene til en fantastisk datter som har funnet sin kjærlighet og kompanjong i en lojal, ung mann. Vi sender dem alle gode ønsker for en fantastisk familieframtid, sier prinsessens foreldre, prins Andrew og Sarah Ferguson i pressemeldingen.

Det siste året har det blitt spekulert heftig på om en forlovelse lå i kortene for prinsesse Beatrice og kjæresten.

Paret skal ha møtt hverandre gjennom en felles venn, og en kilde nær dem fortalte den gang at de allerede hadde vært på ferie sammen. De skal for lengst også ha tatt det viktige steget hvor prinsessen har introdusert kjæresten for foreldrene sine, prins Andrew (59) og Sarah Ferguson (59).

<strong>SKAL GIFTE SEG:</strong> Prinsessen og kjæresten skal gifte seg i løpet av 2020. Foto: NTB Scanpix
SKAL GIFTE SEG: Prinsessen og kjæresten skal gifte seg i løpet av 2020. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Brudd i 2016

Forlovelsesnyheten kommer tre år etter at prinsessen gikk gjennom et brudd i 2016. Da gikk hun ekskjæresten Dave Clark fra hverandre etter hele ti år som kjærester.

- Hun ville enten at de skulle gifte seg, eller gå hver til sitt. Men han fridde ikke, og ultimatumet virket dermed mot sin hensikt, skal en kilde ha sagt til The Sun den gang.

Prinsessen hadde den gang nylig flyttet til New York for å være med sin kjære, og skaffet seg jobb i en bank. Likevel fridde han ikke - noe som ble spikeren i kista for forholdet.

- De bestemte seg for å tilbringe litt tid hver for seg for å tenke på fremtiden. De er fortsatt venner, og avgjørelsen om å slå opp er gjensidig, sa The Suns kilde i 2016.

Bruddet kom som et sjokk på mange. Tre år tidligere var nemlig tonen en helt annen. Beatrice og hennes foreldre ble nemlig invitert til dronning Elizabeth, og mange hevdet at det var fordi de skulle forlove seg.

GRATULASJON: Da vi møtte Kronprinsparet på t-banen i Oslo, minnet vi dem på en liten ting de kanskje skulle ha gjort. Vis mer

Nå har imidlertid prinsessen endelig fått sin store drøm oppfylt - og blitt forlovet med sin nye kjæreste Edorado Mapelli Mozzi.

I oktober i fjor var hele verdens øyne rettet mot Beatrice sin søster prinsesse Eugenie (29) da hun fikk sin kjære Jack Brooksbank (32) i en romantisk seremoni i kapellet i Windsor. Den gang var prinsesse Beatrice forlover for sin søster - og nå gjenstår det å se om Eugenie blir forlover når søsteren gifter seg i løpet av 2020.

LES OGSÅ: Mistet moren til kreft

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer