Prins Christian:

Prinsen vekker oppsikt: - Wow

Danmarks fremtidige konge fyller 15.

NESTEN VOKSEN: Prins Christian av Danmark fyller i dag 15 år, noe kongehuset feirer med nye bilder. Komplimentene har siden publisering torsdag morgen rent inn, og mange synes åpenbart at den unge prinsen begynner å bli kjekk. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset
NESTEN VOKSEN: Prins Christian av Danmark fyller i dag 15 år, noe kongehuset feirer med nye bilder. Komplimentene har siden publisering torsdag morgen rent inn, og mange synes åpenbart at den unge prinsen begynner å bli kjekk. Foto: Franne Voigt / Det danske kongehuset Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det 15 år siden Danmark fikk en fremtidig tronarving, da kronprins Frederik (52) og kronprinsesse Mary (48) ønsket velkommen til sitt første barn. Gutten fikk navnet Christian, fikk tittelen prins og skal etter planen arve tronen etter farmoren og faren sin.

Dermed er det utvilsomt mye press på skuldrene til den unge prinsen, som sakte, men sikkert, begynner å tre inn i de voksnes rekker. Han har heldigvis gode rollemodeller å følge, og har blant annet tett kontakt med den norske kongefamilien. Da prinsesse Ingrid Alexandra (16) konfirmerte seg i fjor, var han og foreldrene selvskrevne gjester.

Prinsen skal selv konfirmere seg våren 2021. Han skulle egentlig gjennomført den høytidelige seremonien i år, men coronapandemien satte en stopper for det.

Vekker oppsikt

Han må dermed vente litt. Bursdagen skal imidlertid utvilsomt feires, selv om ikke heller den blir av det største slaget. Danmark har nemlig lignende retningslinjer angående smittevern som her i Norge.

BT skriver at prinsen skal feire sammen med sin familie, privat. Likevel har de valgt å involvere folket smått i feiringen, ved å offentliggjøre nye bilder av bursdagsprinsen. Bildene faller åpenbart i smak hos mange, for kommentarfeltet er overøst med komplimenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer