<strong>BURSDAG:</strong> Kronprinsesse Victorias sønn, prins Oscar, fyller i dag tre år. Her er mor og sønn avbildet i 2017. Foto: NTB Scanpix
BURSDAG: Kronprinsesse Victorias sønn, prins Oscar, fyller i dag tre år. Her er mor og sønn avbildet i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Oscar:

Prinsen sjarmerer på treårsdagen

Kongehuset deler nytt bilde av bursdagsbarnet.

Publisert
Sist oppdatert

20. februar fylte prinsesse Madeleine (36) og Chris O'Neills (44) førstefødte, prinsesse Leonore, fem år, før prinsesse Estelle, datteren til kronprinsesse Victoria (41) og prins Daniel (45), feiret syvårsdagen sin lørdag 23. februar.

I dag, lørdag 2. mars, er det duket for nok en kongelig bursdag, når Estelles lillebror, prins Oscar, fyller tre år.

Med andre ord har det vært fullt opp med bursdagsfeiringer i den svenske kongefamilien de siste par ukene, og lille prins Oscar blir selvfølgelig feiret på samme vis som kusinen og søsteren sin - med et nytt, sjarmerende bilde.

<strong>BURSDAGSGUTT:</strong> Prins Oscar fyller tre år. Det nye bildet av prinsen ble tatt i slutten av februar. Foto: Sara Friberg / Det svenske kongehuset
BURSDAGSGUTT: Prins Oscar fyller tre år. Det nye bildet av prinsen ble tatt i slutten av februar. Foto: Sara Friberg / Det svenske kongehuset Vis mer

Bildet av Oscar er delt på kongehusets Instagram-profil og nettside, og den søte prinsen sjarmerer stort med sitt lure smil. I kommentarfeltet er det flere som sender sine gratulasjoner til treåringen, og samtidig påpeker hvor skjønn han er.

Stolt storesøster

I dag er det altså tre år siden kronprinsesse Victoria og prins Daniel kunne juble over å bli tobarnsforeldre.

- Estelle har fått en lillebror. Det gikk fort. Vi kom inn i kveld og vi er veldig takknemlige for behandlingen vi har fått her på Karolinska, sa den stolte faren til det oppmøtte pressekorpset.

Han kunne samtidig fortelle at prinsesse Estelle gledet seg stort over brorens ankomst:

- Jeg tror hun er veldig begeistret, og så klart veldig stolt over å bli storesøster.

Saken fortsetter under.

Allerede dagen etter offentliggjorde det svenske kongehuset det første bildet av den nyfødte, og samme dag ble også navnet på prinsen kjent.

Prinsens fulle navn er Oscar Carl Olof, og han er oppkalt etter både far og bestefar. Fornavnet var det mange som gjettet på forhånd, da navnet har lange tradisjoner i det svenske kongehuset.

Den nyfødte prinsens to øvrige navn er også preget av familietradisjon, da pappa prins Daniel er døpt Olof Daniel Westlig, og både bestefar kong Carl Gustav (72) og onkel prins Carl Philip (39) som kjent er døpt Carl.

Sjarmør

Da prinsesse Estelle for en uke siden fylte syv år, fikk prins Oscar være med på et av bildene som ble offentliggjort.

Bildet av Estelle, Oscar og ponnyen Viktor ble tatt for noen uker siden på Rosendals slott på Djurgården.

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>MORO:</strong> Estelle og Oscar så ut til å storkose seg i hestesleden. Foto: Linda Broström / Det svenske kongehuset
MORO: Estelle og Oscar så ut til å storkose seg i hestesleden. Foto: Linda Broström / Det svenske kongehuset Vis mer

Kongehuset deler til stadighet søte bilder og videoer av de kongelige barna, og både Estelle og Oscar har tidligere sjarmert stort på bildedelingstjenesten.

I desember 2017 fikk familiens julehilsen oppmerksomhet, og britiske Daily Mail satte stor pris på den utradisjonelle hilsenen.

Saken fortsetter under.

- De gjør Kate og William til skamme, påpekte avisen i tittelen som omtalte julebildene, og felte følgende dom:

«Den årlige kampen mellom de kongelige julekortene er godt i gang, og det ser ut til at den svenske kronprinsessefamilien har trumfet alle andre de når det gjelder festlig stemning».

Feiret jubileum

Det er ikke bare barna som har blitt feiret i den svenske kongefamilien den siste tiden. Forrige søndag feiret nemlig Victoria og Daniel jubileum.

24. februar er en spesiell merkedag for kronprinsesse Victoria og prins Daniel, da det er den datoen forlovelsen mellom de to ble annonsert for allmennheten.

<strong>FORLOVET:</strong> Forrige søndag var det ti år siden forlovelsen mellom kronprinsesse Victoria og prins Daniel ble annonsert. Det ble markert med et nytt bilde av det kongelige paret. Foto: NTB Scanpix / Linda Broström, Det svenske kongehuset
FORLOVET: Forrige søndag var det ti år siden forlovelsen mellom kronprinsesse Victoria og prins Daniel ble annonsert. Det ble markert med et nytt bilde av det kongelige paret. Foto: NTB Scanpix / Linda Broström, Det svenske kongehuset Vis mer

I år er det hele ti år siden den gledelige nyheten ble kjent, og i anledning jubileet delte det svenske kongehuset et nytt bilde av Victoria og Daniel. Bildet ble ifølge Expressen tatt i fjor, og det kongelige paret ser minst like forelsket ut som i 2009.

LES OGSÅ: Det var umiddelbar kjemi mellom dem

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer