Prins Felix:

Prinsen røper kjæreste

Prins Felix bekrefter selv den hyggelige nyheten.

IKKE SINGEL: Prins Felix avslører at han har fått seg kjæreste. Foto: Shutterstock/NTB

IKKE SINGEL: Prins Felix avslører at han har fått seg kjæreste. Foto: Shutterstock/NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Felix (18), sønn av prins Joachim (52) og ekskona grevinne Alexandra (56), røper tirsdag kveld at han ikke lenger er ledig på markedet.

- Det stemmer, at jeg er kjæreste med Karen. Vi har sett hverandre i lengre tid, sier den unge prinsen til danske BT gjennom sin presserådgiver Helle von Wildenrath Løvgreen.

Ifølge avisa er dette første gang 18-åringen har avslørt at han har kjæreste.

Går sin egen vei

Felix, som fyller 19 år seinere denne måneden, har i motsetning til storebror prins Nikolai (21) holdt seg unna rampelyset.

Som ung voksen har prinsen allerede banet sin egen vei. Storebroren, prins Nikolai, gikk i 2018 ut av videregående på kostskolen Herlufsholm. Sistnevnte skole valgte derimot prins Felix bort, og besluttet heller å begynne på det lokale gymnasiumet Gammel Hellerup, til fordel for den prestisjetunge kostskolen.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Den 18 år gamle prinsens beslutning om å ikke bli elev på Herlufsholm, fant derimot den danske kongehuseksperten Søren Jakobsen interessant.

Til BT fortalte han at prins Felix' beslutning om å ikke gå på skolen gjør at han melder seg ut av et nettverk man får som elev på Herlufsholm, hvor flere av de andre kongelige også sender barna sine.

Hva framtiden bringer for prinsen er uvisst, men ifølge den danske avisa har dronning Margrethe allerede meddelt at prins Felix ikke vil motta apanasje, og kan derfor forvente seg et liv hvor han blir nødt til å skape sin egen karriere.

- Han må tenke på at han skal ha en utdannelse og få seg et liv hvor han kan forsørge seg selv. Han har tre søsken, så det er begrenset hvor mye faren hans kan bistå, forklarte Jakobsen til avisa.

Droppet ut

Selv om den 18 år gamle prinsen ikke kan glede seg over noen apanasje i fremtiden, mener Jakobsen at han likevel kan sette pris på at broren, prins Nikolai, har gjort det lettere for ham å ta fremtidige valg som ikke følger de kongelige tradisjonene.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag deler Prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

Det er nemlig en tradisjon i det danske kongehuset at mennene alltid har vært en del av det danske forsvaret, og faren til de to prinsebrødrene, prins Joachim, tok det derfor som en selvfølge at tradisjonen skulle bli videreført til hans eldstesønn, prins Nikolai.

Dette ble imidlertid ikke tilfellet, da prins Nikolai besluttet å droppe ut av militæret.

Forrige måned kunne imidlertid Felix feire at han var ferdig med tretten års skolegang. Prins Joachim hadde reist fra Frankrike for å være med på den store dagen.

LES OGSÅ: - Tror vi giftet oss åtte ganger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer