Prinsen rammet av uhelbredelig lidelse

Derfor har Prins Joachim armen i gips.

NYOPERERT: Prins Joachim kom til revy med en stor bandasje på venstre hånd. Han er opertert for Dupuytrens kontraktur, som er en arvelig sykdom i bindevevet. Foto: All Over Press
NYOPERERT: Prins Joachim kom til revy med en stor bandasje på venstre hånd. Han er opertert for Dupuytrens kontraktur, som er en arvelig sykdom i bindevevet. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:  Lørdag dukket danske prins Joachim opp på studentrevy sammen med sin kone Marie, og ingen kunne la være å legge merke til den store bandasjen han hadde på venstre hånd. 

- Jeg er operert for Dupuytrens kontraktur. Alt er bra med meg, sa prinsen til Billedbladet da han ble spurt om bandasjen.

Dupuytrens kontraktur er en arvelig sykdom i bindevevet som fører til fortykninger, knuter og sammentrekninger av senedrag i håndflatene og etter hvert gjør det umulig å strekke ut hendene og fingrene. Oftest rammes ring- og lillefingeren, som blir fastlåst i en krum stilling. Sykdommen skyldes unormal oppsamling av kollagen i bindevevet.

Dessverre krever sykdommen som oftest flere operasjoner, fordi fingrene langsomt begynner å krumme seg sammen igjen. Lidelsen ansees for uhelbredelig, og 90 % av de som får sykdommen er menn over 40 år skriver Billedbladet.

Prinsen så likevel ut til å ta det hele med knusende ro - og nøt lørdagens date med sin prinsesse Marie. Hun hadde forøvrig en liten rolle i studentrevyen for å kunne bli tatt opp som medlem i i skuespillerforeningen «Kongelig Mayestaits Acteurs»

Les også:  Margrethe tvinges til å avlyse stastbesøk grunnet sykdom


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer