<strong>MOTELØVE:</strong> Det er over et år siden prins Nikolai gikk på sin siste catwalk. Denne uken overrasket han imidlertid i Paris, da han dukket opp på Dior sin visning. Foto: NTB scanpix
MOTELØVE: Det er over et år siden prins Nikolai gikk på sin siste catwalk. Denne uken overrasket han imidlertid i Paris, da han dukket opp på Dior sin visning. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prins Nikolai:

Prinsen overrasket på catwalken

Prins Nikolai tok en liten pause fra studiene for å vise frem luksusmote.

Publisert

De siste årene har prins Nikolai (20) av Danmark vært familiens desidert mest populære medlem, særlig i utlandet. Den unge prinsen, som er sønn av prins Joachim og grevinne Alexandra, er kjent for sitt vakre ytre, og har i flere år jobbet som modell rundt om i verden.

Han debuterte på catwalken for Burberry for noen år siden, men har den siste tiden vært låst til Dior - som en av deres eksklusive modeller. Designer Kim Jones, som har ansvar for herrelinjen til det franske motehuset, har virkelig lagt sin elsk på den danske prinsen. Han har vært å se på catwalken i både Paris og Tokyo for luksusmerket.

20-åringen har derimot uttalt at han ikke ønsker å «bare» være modell, og at han ser for seg en annen tilværelse på sikt. Han studerer nå på Copenhagen Business School, CBS, og skal etter planen ta en bachelor der i Business Administration og Service Management.

For mange er semesteret etter jul det mest hektiske, men det virker ikke som prinsen stresser noe særlig. Han har nemlig flydd til Paris for å atter en gang vise frem Diors siste luksusplagg.

<strong>KUL KIS:</strong> Prinsen viste frem en skjorte med merkenavnet skrevet på brystet. Foto: NTB scanpix
KUL KIS: Prinsen viste frem en skjorte med merkenavnet skrevet på brystet. Foto: NTB scanpix Vis mer

I toppform

Danske Se og Hør var først ute med å omtale saken. Moteuken for menn nærmer seg slutten i den franske hovedstaden, og Dior er ofte et høydepunkt for moteløvene. Kolleksjonen kommer først i salg i høst, men vises såpass tidlig at innkjøpere og influensere rekker å forberede seg på trendbildet.

Den danske prinsen viste frem en skjorte med påskriften Dior på, og en rumpetaske i det som ser ut som krokodilleskinn. På hendene hadde han, og flere av de andre modellene, lange hansker.

<strong>HEI SVEIS:</strong> Prins Nikolai har til vanlig krøller, men denne gangen ville stylistene altså ha det annerledes. Foto: NTB scanpix
HEI SVEIS: Prins Nikolai har til vanlig krøller, men denne gangen ville stylistene altså ha det annerledes. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det krøllete og ville håret han til vanlig har, var for anledningen kjemmet ned til en glatt sleik. I salen satt store stjerner som David Beckham, Kate Moss og Cara Delevingne, som alle fulgte nøye med på den unge modellens visning.

Muligens kom det overraskende på flere at modellen brått var tilbake på catwalken. Sist han gikk for Dior var i fjor. Han har ikke vært å se under de siste visningene, verken i vinter eller i høst. Trolig er det tilværelsen som skoleelev som har opptatt tiden hans.

Hvorvidt comebacket nå er et enkelttilfelle, eller om han skal satse igjen, vites ikke. Prinsen har heller ikke uttalt seg om catwalk-opptredenen.

Flyttet

Er han ikke på skolen eller på motejobb, tilbringer prinsen trolig mye tid med sin kjæreste, rikmannsdatteren Benedikte Thoustrup. De har vært sammen i nærmere tre år, og går på samme skole.

Prinsen og Thoustrup har tidvis hatt et avstandsforhold, da sistnevnte bodde i Paris frem til sommeren 2019, hvor hun studerte på prestisjeuniversitetet Sorbonne.

KUNST: Catwalken til det spanske motehuset «Desigual» tok en overraskende vri. Video: Rød Løper Vis mer

I august i år kom nyheten om at paret skulle flytte sammen og dermed bli samboere. I desember - bare noen måneder senere - skrev danske Se og Hør at prins Nikolai har kjøpt seg en splitter ny luksusleilighet i København.

Ukebladet skrev at den unge prinsen har kjøpt en leilighet i kvartalet rundt Søerne og Nørreport stasjon i sentrale København. Det betyr at han flytter ut fra leiligheten han hittil har bodd i ved bestemor dronning Margrethes (79) slott, Amalienborg.

- Jeg har vært veldig glad i å bo ved Amalienborg, men da jeg fikk muligheten til å kjøpe leiligheten, slo jeg til, sa prinsen gjennom grevinne Alexandras privatsekretær, Helle von Wildenrath Løvgreen, til danske Se og Hør.

Prinsens nye leilighet ligger sentralt i København, i umiddelbar nærhet til barer, restauranter og klesbutikker. 20-åringens nye rede ligger også nærme skolen på Frederiksberg.

- Jeg er også glad for at leiligheten er nærmere studiet mitt på CBS, sa prinsen videre.

LES OGSÅ: - Vi har vært sammen i noen år

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer