Prins Carl Philip:

Prinsen i gokart-uhell

Prins Carl Philips Racing Pokal arrangeres i Sverige denne helga. Fredag gikk det galt på trening for prinsen selv.

KJØRTE UT: Under fredagens trening mistet prins Carl Philip et dekk på gokart-bilen sin. Foto: NTB scanpix
KJØRTE UT: Under fredagens trening mistet prins Carl Philip et dekk på gokart-bilen sin. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld skriver Expressen at treninga i forkant av helgas Prins Carl Philips Racing Pokal ikke gikk som den skulle for den svenske prinsen.

Prins Carl Philip (41) var ifølge avisa innblandet i en ulykke hvor det ene hjulet på bilen datt av, noe som resulterte i at han kjørte ut av banen på sin tredje runde.

41-åringen skal ifølge avisa ha stått i grusen mens de andre bilene kjørte ferdig, og ble deretter fraktet bort fra banen. Det er ikke kjent om prinsen har pådratt seg noen skader under hendelsen, men avisa har publisert bilder av ham sittende bakpå en firhjuling.

MOTORSPORT: Prins Carl Philip har hatt en interesse for motorsport i mange år. Tidligere har han avslørt at foreldrene er urolige når han kjører. Foto: NTB scanpix
MOTORSPORT: Prins Carl Philip har hatt en interesse for motorsport i mange år. Tidligere har han avslørt at foreldrene er urolige når han kjører. Foto: NTB scanpix Vis mer

Krasj

Da Carl Philip gokart-debuterte i 2006, ble ikke starten helt slik han hadde sett for seg. En sleip bane og øsende regn skapte vanskelige kjøreforhold for prinsen, og i tredje kvalifiseringsløp sa det stopp,

41-åringen mistet kontroll over gokarten, som skled inn i en haug med gamle bildekk. Mørbanket måtte Carl Philip få behandling i en ambulanse. Likevel valgte han å stille til start i finalen.

Svenskeprinsen var den gang spesialinvitert til å være med på laget til den svenske racerkongen Janne «Flash» Nilsson, som til tross for krasjen var imponert over sin elev.

- Jeg synes han kjører kjempebra. Carl Philip er rolig, og hadde han satset på gokart ville han blitt kjempegod, sa Nilsson den gang.

Vis mer

Urolige for sønnen

To år seinere gikk det også galt for 41-åringen, den gang i forkant av Porsche Carrera Cup på Knutstorp i Skåne.

Ifølge Aftonbladet mistet han kontrollen i over bilen allerede i den første testrunden, og redningspersonell måtte tilkalles.

Etter en stund klatret prinsen ut av bilen, tilsynelatende uskadd.

Carl Philip har tidligere innrømmet at ikke alle synes det er like greit med interessen hans. I hvert fall ikke foreldrene.

- Mamma og pappa er litt urolige. De vil at jeg skal kjøre forsiktig og kontrollert, men de vil jo ikke at jeg skal være altfor forsiktig – da blir det jo ikke noe gøy, har han tidligere uttalt.

I 2013 arrangerte 41-åringen Prins Carl Philips Racing Pokal for første gang i Lidköping.

LES OGSÅ: Overrasket på bursdagen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer