Prins Alexander:

Prinsen hylles av foreldrene

Svenske prins Alexander fyller fem år i dag.

FYLLER ÅR: Prins Alexander av Sverige, sønn av prins Carl Phillip og prinsesse Sofia, fyller fem år 19. april 2021. Video: Small Media Vis mer
Publisert

Tiden flyr, også for de kongelige. Det er ingen tvil om at Europas prinser og prinsesser begynner å bli store, og i dag har en helt spesiell liten prins bursdag.

I dag er det nemlig nøyaktig fem år siden prinsesse Sofia (36) og prins Carl Philip (41) av Sverige ble foreldre for første gang. Jubelen sto i taket da lille prins Alexander Erik Hubertus Bertil ble født, kanskje spesielt for de nybakte foreldrene.

- For meg og min kone er dette det største som har skjedd oss, følelsene går ikke å sette ord på. Kjærlighet er det eneste jeg tenker på, nå er vi en familie, uttalte prinsen den gang, ifølge Expressen.

I anledning fødselsdagen har det svenske prinseparet delt nye bilder på sosiale medier av den skjønne prinsen.

DÅP: Prins Alexander kom til verden i 2016. Her avbildet med foreldrene sine under dåpen. Foto: Henrik Montgomery /TT / NTB
DÅP: Prins Alexander kom til verden i 2016. Her avbildet med foreldrene sine under dåpen. Foto: Henrik Montgomery /TT / NTB Vis mer

Gratulasjonene strømmer inn

Prins Alexander er i dag eldst i en søskenflokk på tre. Han ble nemlig nylig storebror for andre gang, da lille Julian Herbert Folke, prinseparets tredje sønn, kom til verden.

I dag er det imidlertid han selv som får stå i fokus, med rykende ferske bilder på Instagram.

«I dag feirer vi vår sjarmerende, nysgjerrige og rampete 5-åring», skriver prinseparet på Instagram, til to bilder av bursdagsprinsen.

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip er ikke fremmed for å få stor oppmerksomhet når de legger ut bilder av barna sine, og denne gangen er intet unntak. Det har nemlig allerede strømmet inn gratulasjoner til den ferske femåringen, og flere har bitt seg merke i hans søte vesen.

«For en god gutt! Å fylle fem er stort. Gratulerer med dagen», skriver en i kommentarfeltet.

«Så fint å få ta del i utviklingen! En kommende jentemagnet», skriver en annen.

BURSDAG: 20. juli fyller vår helt egne kronprins Haakon 47 år.
 I den anledning har kronprinsesse Mette-Marit valgt å hylle ektemannen på Instagram. Video: Instagram / Crownprincessmm. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Delte søtt bilde

Allerede året etter at den lille prinsen kom til verden, ble han storebror for første gang. I august 2017 kom nemlig prinseparets andre sønn til verden, prins Gabriel.

Nå har han som nevnt blitt storebror for andre gang, og i anledning lille Julians ankomst delte prinseparet et bilde av alle tre brødrene på Instagram.

«Livet har gitt meg ikke bare én, men fire vakre prinser. Et stort takk fra oss alle for varme gratulasjoner i forbindelse med Julians ankomst», skrev prinsesse Sofia på Instagram i slutten av mars.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100% fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på nylig. Video: Expressen TV Vis mer

«High five»

Prins Alexander ble døpt i Drottningholm slottskirke 9. september 2016.

Presten Johan Dahlman innledet hele dåpsseremonien med å utrope et «high five» for den lille prinsen, noe som fikk frem latteren hos gjestene.

I den kongelige dåpen var prinsens fem faddere selvskrevne gjester, nemlig kronprinsesse Victoria, Sofias søster Lina Frejd, prinsesse Christinas sønn Victor Magnusson, forlover Jan-Åke Hansson og Sofias venn fra Älvdalen, Cajsa Larson.

SJARMØR: Prins Alexander fyller fem år i dag. Her avbildet i prinsesse Adriennes dåp på Drottningholm i 2018. Foto: Utrecht Robin/Action Press/REX/NTB
SJARMØR: Prins Alexander fyller fem år i dag. Her avbildet i prinsesse Adriennes dåp på Drottningholm i 2018. Foto: Utrecht Robin/Action Press/REX/NTB Vis mer

Den vesle prinsen ble døpt i samme dåpskjole som prins Oscar, prinsesse Estelle, prinsesse Leonore og prins Nicolas.

Kjolen ble for første gang brukt av prins Gustaf Adolf i 1906 og i ettertid har flere kongelige barn blitt døpt i den flotte kjolen. Kronprinsesse Victoria, prins Carl Phillip og prinsesse Madeleine er noen av dem.

LES OGSÅ: Detaljen som gikk verden rundt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer