Prinsen heter Christian

Alle var der da prins Christian av Danmark ble døpt.

FAMILIE: Danmarks tronarving har skapt sin egen lille familie. Frederik og Mary er stolte foreldre, og vil gjerne gi Christian søsken! Foto: AP/SCANPIX
FAMILIE: Danmarks tronarving har skapt sin egen lille familie. Frederik og Mary er stolte foreldre, og vil gjerne gi Christian søsken! Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Liten gutt - langt navn! 

Kronprinsesse Mary bar selv sin lille sønn til dåpen. Den lille tronfølgeren fikk navnet Christian Valdemar Henri John.

Et vakkert navn som både tar vare på kongelige tradisjoner og sterke familiebånd. Både Christian og Valdemar er gamle og velkjente danske kongenavn, Henri er døpenavnet til farfar prins Henrik. John etter morfar Donaldson.

Den lille prinsen var i godlune under dåpen og pludret og smilte på mammas fang. Dåpen fant sted i Slottskirken i København, med påfølgende mottagelse i Riddersalen på Christiansborg Slott.

Både kronprins Haakon og Mette-Marit var faddere for lilleprinsen, og prinsesse Märtha og Ari Behn var også invitert i dåpen.

Prinsesse Alex var også på plass. Hun kom sammen med sønnene Nikolai og Felix, men inne i kirken måtte de sitte sammen med pappa Joachim. Etterpå dro de hjem med mor igjen...

De norske gjestene skulle fly til København, men problemer på Kastrup gjorde at de i siste liten måtte ta toget. Vel fremme fikk de med seg dåpen lørdag - samt festen etterpå da Frederik og Mary inviterte 60 av de nærmeste til middag og påfølgende dans i sitt hjem i Kancellihagen på Fredensborg Slott.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer