UT I ARBEIDSLIVET: Prins William vil ikke være fulltidskongelig. Nå skal han ut å redde liv som ambulansepilot igjen.  Foto: All Over Press
UT I ARBEIDSLIVET: Prins William vil ikke være fulltidskongelig. Nå skal han ut å redde liv som ambulansepilot igjen. Foto: All Over PressVis mer

Prinsen gir bort hele lønnen sin

Prins William dropper livet som kongelig på fulltid, og blir den første kongelige i Storbritannia som signerer en arbeidskontrakt.

SEOGHØR.NO: Allerede i vår begynte det å gå rykter om at prins William lengtet tilbake til helikopterspakene, og hadde spurt sin bestemor om lov til å begynne å jobbe som pilot igjen. Bestemor sa åpenbart ja, og i går ble det kjent at  han begynner som ambulansepilot i East Anglian Air Ambulance.

I kunngjøringen fra Kensington Palace og Clarence House står det at William vil bli stasjonert på flyplasser i Cambridge og Norwich, i Øst-England - og at han vil fly både dag - og nattskift fra og med våren 2015.

Prinsen har tidligere vært pilot i Storbritanninas flyvåpen, og ifølge nyhetsbyrået Reuters har han deltatt i over 150 søk - og redningsasksjoner. Og det er nettopp dette William savner! Han har tidligere uttalt at det å redde liv gir enormt mye.

FLYTTER: William og George blir med William på lasset, og skal bo en del i familiens bolig i Sandringham. Foto: Stella Pictures
FLYTTER: William og George blir med William på lasset, og skal bo en del i familiens bolig i Sandringham. Foto: Stella Pictures Vis mer

Ifølge Daily Mail er William den første kongelige i Storbritannia som signerer en arbeidskontrakt, men det er altså slett ikke lønna på rundt 420 000 kroner som frister. Etter han har betalt skatt, skal nemlig prinsen donere resten av pengene til veldedige formål! William skal være stasjonert i området, hvor han og Kate har eindommen Anmer Hall. Det er derfor ventet at de sammen med sønnen George, vil bo der store deler av tiden.

Men hertuginne Kate har nok blandede følelser rundt at ektemannen skal ut å fly igjen. I forordet til en bok om å være militær kone, skrev hun litt om tankene og bekymringene hun har hatt:
 
- Jeg kan ikke late som at jeg ikke var engstelig til tider, vel vitende om at William var ute i svært utfordrende forhold. Men han elsket å gjøre det, og jeg var alltid veldig stolt av ham!

Les også: Kate gråt for de døde