Prins Philippos:

Prinsen giftet seg i hemmelighet

Den greske prinsen fikk sin Nina Flohr i Sveits i helgen.

HEMMELIG GIFT: Prins Philippos fikk sin Nina Flohr i en liten og særs privat seremoni sist helg. Foto: Christophe Petit Tesson / EPA / NTB
HEMMELIG GIFT: Prins Philippos fikk sin Nina Flohr i en liten og særs privat seremoni sist helg. Foto: Christophe Petit Tesson / EPA / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sommer forlovet greske prins Philippos (34) seg med sveitsiske Nina Nastassja Flohr (33). Prinsen er sønn av Hellas' tidligere konge Konstantin II (80) og dronning Anne-Marie (74). De satt på tronen frem til monarkiet ble avskaffet på midten av 1970-tallet.

Anne-Marie er for øvrig søsteren til dronning Margrethe (80), hvilket betyr at prinsen er den danske monarkens nevø.

Nyheten om forlovelsen delte eks-kongen i en pressemelding i september.

- Deres majesteter kong Konstantin og dronning Anne-Marie er overlykkelige over å annonsere forlovelsen til deres yngste sønn prins Philippos og Nina Nastassja Flohr, datter av Thomas Flohr og Katharina Flohr, het det i pressemeldingen.

Nå har paret giftet seg i all hemmelighet, ifølge Billed Bladet. Det danske ukebladet skriver at bryllupet fant sted i brudens hjemland Sveits lørdag 12. desember.

Bruden har også bekreftet den gledelige nyheten i et innlegg på Instagram.

- Akkurat giftet oss (sivilt), skriver Flohr sammen med et bilde fra bryllupsdagen.

MOR OG FAR: Prinsen er yngste sønn av Hellas' tidligere kongepar Konstantin II og Anne-Marie. Her er de sammen i 2010. Foto: Shutterstock / REX / NTB
MOR OG FAR: Prinsen er yngste sønn av Hellas' tidligere kongepar Konstantin II og Anne-Marie. Her er de sammen i 2010. Foto: Shutterstock / REX / NTB Vis mer

Kun to gjester

Kun et fåtall av ekteparets venner skal ha vært til stede i den borgerlige bryllupsseremonien som fant sted i byen St. Moritz. Strenge, sveitsiske coronatiltak satt sitt preg på det kongelige bryllupet.

Ifølge Billed Bladet var bare to gjester til stede i bryllupet, fordi myndighetene i landet ikke tillater at flere kan samles. Dermed var bare det ferske ekteparets fedre til stede i vielsen, det vil si kong Konstantin II og brudens far Thomas Florh (60), som er en sveitsisk forretningsmann og mangemillionær.

Ifølge Billed Bladet har Florh et stort slott i St. Moritz, men noen stor feiring ble det neppe på det nygifte paret.

Dronning Anne-Marie var naturligvis også på plass for å gifte bort sin yngste sønn, men vielsen måtte altså gå uten henne som følge av coronatiltakene.

GIFTET SEG: Prinsen og Nina Flohr giftet seg i Sveits i helgen, ifølge Billed Bladet. Her er de sammen i Paris i 2019. Foto: Christophe Petit Tesson / EPA / NTB
GIFTET SEG: Prinsen og Nina Flohr giftet seg i Sveits i helgen, ifølge Billed Bladet. Her er de sammen i Paris i 2019. Foto: Christophe Petit Tesson / EPA / NTB Vis mer

Forlovet i sommer

Det var som nevnt i sommer det romantiske frieriet mellom prins Philippos og Nina Flohr fant sted. Duoen ble forlovet på den greske øya Ithaka i Hellas, og nå har de altså blitt mann og kone i hemmelighet.

Til tross for at monarkiet i Hellas gikk i oppløsning for snart femti år siden, bruker familien fortsatt sine kongelige titler. Mange av familiens medlemmer bor nå i eksil andre steder i verden.

Prins Philippos, som ble født på St. Mary's Hospital i London i 1986, arbeider til vanlig som hedgefond-analytiker i New York.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

Hans ferske kone er som nevnt datter av den sveitsiske forretningsmannen Thomas Flohr, som har grunnlagt det private charterselskapet VistaJet.

Nina Flohr har jobbet som kreativ direktør i farens firma, og grunnla også forskningsanlegget Bazaruto Center for Scientific Studies i 2017.

Prins Philippos har også fire eldre søsken, prinsesse Alexia (55), kronprins Pavlos (53), prins Nikolaos (50) og prinsesse Theodora (37).

LES OGSÅ: Åpner seg om spontanabort

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer