KONGENS LILLEBROR: Prins Laurent, dronning Mathilde, kong Philippe og prinsesse Claire i forbindelse med julekonserten på Palasset i Belgia i fjor. Forholdet skal være anstrengt mellom brødrene. Foto: action press/All Over Press
KONGENS LILLEBROR: Prins Laurent, dronning Mathilde, kong Philippe og prinsesse Claire i forbindelse med julekonserten på Palasset i Belgia i fjor. Forholdet skal være anstrengt mellom brødrene. Foto: action press/All Over Press Vis mer

Prinsen er flyvertinnenes skrekk

Kongens lillebror krever alltid oppgradering til første klasse.

Publisert

SEOGHØR.NO: Belgiske prins Laurent har vært i medias søkelys siden han var en liten gutt. Kongens lillebror har på en eller annen måte alltid klart å få negativ presseomtale.

Prinsen har omtrent gjort alt hva en prins ikke bør gjøre, og påstandene rundt hans privatliv har vært både mange, og til dels slibrige. Politiet har også flere ganger etterforsket prinsen.

Tidligere i år havnet han i koma på sykehus. Slottet gikk ut og hevdet at det var lungebetennelse. Saken ble omtalt over hele Europa. Heldigvis gikk det bra med prinsen, som nå er utskrevet.

Det er imidlertid en helt annen side av prinsen som forarger både innbyggerne i Belgia og de ansatte i flyselskapene. Og statsministeren!

Krever gratis drinker

Prinsen er så gjerrig at han alltid kjøper de billigste flybillettene som er å oppdrive - for så å kreve oppgradering til første klasse når han er ute og reiser. Og han gjør det samme for familien.

Som regel får han viljen sin. Men da han og kona prinsesse Claire var invitert i kronprinsesse Victoria og prins Daniels bryllup i Sverige i 2010 satte en flyvertinne foten ned og nektet prinsen oppgradering.

Prins Laurent og kona hadde kjøpt to billigbilletter hos det nasjonale flyselskapet, men prinsen dumpet som vanlig ned i setet på første rad.

Da flyvertinnen påpekte at paret pent måtte ta til takke med setene bak forhenget eksploderte den illsinte prinsen. Han skjelte ut flyvertinnen og kalte henne uprofesjonell. Senere på samme flight nektet han å betale for drinkene.

Opptrinnet var så voldsomt at flere av medpassasjerene  på Belgian Airlines kontaktet pressen og fortalte om episoden. Den belgiske avisen «De Morgen» var først ute med å omtale saken, og skandalen var et faktum.

MISTET LAPPEN: Bare uker før fly-skandalen mistet prinsen førerkortet i hjemlandet. Det ble selvsagt store skriverier i pressen. Foto: imago/Belga/ All Over Press
MISTET LAPPEN: Bare uker før fly-skandalen mistet prinsen førerkortet i hjemlandet. Det ble selvsagt store skriverier i pressen. Foto: imago/Belga/ All Over Press Vis mer

Saken fortsetter under bildet.Saken vakte så mye harme i Belgia at statsminister Leterme til slutt måtte gå ut og ta avstand fra prinsens handlinger. Han mente det var feil oppførsel og at han med dette distanserte seg fra de kongelige. Dette skjedde bare uker etter at prinsen mistet førerkortet, og prinsen var fra før ganske upopulær.

Dette er imidlertid ikke første gang prinsen reise på første klasse - vanligvis krever han oppgradering for seg selv, kona, barnevakten og alle hans tre barn!

PS: Etter det Se og Hør erfarer bruker norske kongelige å kjøpe business-billetter når de er ute og flyr. Er det ledig plass på førsteklasse blir av og til «sentrale» kongelige oppgradert - men uten at de krever det ...

LES OGSÅ: Beckham gir babyråd

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer