Prins Felix:

Prinsen dropper ut av skolen

Den danske prinsen avbryter militærutdannelsen.

DROPPET UT: Prins Felix har avsluttet militærstudiet. Foto: Christophersen/Shutterstock/NTB
DROPPET UT: Prins Felix har avsluttet militærstudiet. Foto: Christophersen/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danske prins Felix (19) har nå avsluttet utdannelsen, bare én måned etter at han begynte. Det skriver det danske kongehuset i en pressemelding.

«Hans Høyhet prins Felix har besluttet å avbryte utdannelsesforløpet ved Hærens Løytnantutdannelse, som prins Felix innledet i august på Gardehuskasernen i Slagelse. Prinsens årsaker betraktes som private og kongehuset ønsker ikke å kommentere beslutningen ytterligere», skriver de.

Presserådgiver Helle von Wildenrath Løvgreen har imidlertid kommentert saken ytterligere overfor danske BT.

- Det ligger simpelthen ikke til ham, og han har derfor besluttet å avslutte. Nå skal prinsen stille og rolig finne ut av hva han så skal gjøre, sier hun.

Støttes av mamma

Prins Felix skulle etter planen gjennomføre en ettårig utdannelse ved Hørens offiserskole, før han skulle gå et år ved Hærens regimenter, hvor han skulle bli delingsfører, en form for løytnant.

Han får støtte fra sin mor, grevinne Alexandra.

- Grevinnen er glad for at hennes sønner tross alt tør å utfordre seg selv, selv om ikke alt alltid lykkes, sier hun gjennom presserådgiveren til BT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.