Prins Felix:

Prinsen dropper ut av skolen

Den danske prinsen avbryter militærutdannelsen.

DROPPET UT: Prins Felix har avsluttet militærstudiet. Foto: Christophersen/Shutterstock/NTB
DROPPET UT: Prins Felix har avsluttet militærstudiet. Foto: Christophersen/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danske prins Felix (19) har nå avsluttet utdannelsen, bare én måned etter at han begynte. Det skriver det danske kongehuset i en pressemelding.

«Hans Høyhet prins Felix har besluttet å avbryte utdannelsesforløpet ved Hærens Løytnantutdannelse, som prins Felix innledet i august på Gardehuskasernen i Slagelse. Prinsens årsaker betraktes som private og kongehuset ønsker ikke å kommentere beslutningen ytterligere», skriver de.

Presserådgiver Helle von Wildenrath Løvgreen har imidlertid kommentert saken ytterligere overfor danske BT.

- Det ligger simpelthen ikke til ham, og han har derfor besluttet å avslutte. Nå skal prinsen stille og rolig finne ut av hva han så skal gjøre, sier hun.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Støttes av mamma

Prins Felix skulle etter planen gjennomføre en ettårig utdannelse ved Hørens offiserskole, før han skulle gå et år ved Hærens regimenter, hvor han skulle bli delingsfører, en form for løytnant.

Han får støtte fra sin mor, grevinne Alexandra.

- Grevinnen er glad for at hennes sønner tross alt tør å utfordre seg selv, selv om ikke alt alltid lykkes, sier hun gjennom presserådgiveren til BT.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, ønsker ikke å spekulere på hvorfor prinsen valgte å droppe ut.

- Det er dog ikke første gang det skjer. Hans storebror prins Nikolai droppet militæret etter bare to måneder, og den gang var det fordi han ikke følte at han var havnet på rett hylle. I stedet satset han på modellkarrieren og seinere økonomistudier, sier hun.

Militærtradisjon

Det er ikke første gang prins Felix gjør et utradisjonelt valg i skoleveien. Storebror prins Nikolai gikk i 2018 ut av videregående på den prestisjetunge kostskolen Herlufsholm, mens prins Felix nylig gikk ut av det lokale gymnasiumet Gammel Hellerup.

Valget om å avbryte studiene kommer nok som en overraskelse på mange. Prins Felix uttalte tidligere i sommer at han har vært fast bestemt på å ta utdannelsen over tid.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

Også storebroren valgte som nevnt å avbryte militærutdannelsen i 2018. Prins Nikolai valgte heller forretningsstudier, og går for tida på Copenhagen Business School.

Militærutdannelse har vært en tradisjon i den danske kongefamilien, og prins Joachim, Felix og Nikolais far, har alltid hatt en nær tilknytning til det danske forsvaret.

- Den gang ble det sagt at det var brudd på kongelig tradisjon, men samtidig påpekt at tider endrer seg og at det ikke er spesielt rart å bryte en 20-30 år gammel tradisjon, sier Vagle.

Flyttet hjemmefra

Nylig ble det kjent at prins Felix flytter for seg selv, rett ved farmor, dronning Margrethe (81).

Nyheten om flyttingen kom to måneder etter at 19-åringen avslørte at han ikke lenger var singel.

NY SERIE: Prinsesse Sofia forteller åpenhjertig at hun har slitt med å finne ro i prinsesserollen i en ny dokumentar på svensk tv. Vis mer

- Det stemmer, at jeg er kjæreste med Karen. Vi har sett hverandre i lengre tid, delte Felix da med B.T via presserådgiveren Helle von Wildenrath Løvgreen.

Sist måned røpet Felix også at han hadde vært på en romantisk ferietur med kjæresten til kongefamiliens vinslott, Chateau de Cayx, i Frankrike.

Dette er første gang det har vært kjent at prinsen har kjæreste. Det kan være mange grunner til det, men i motsetning til prins Nikolai har Felix valgt å holde en langt lavere profil i rampelyset.

LES OGSÅ: - Var virkelig en kamp en stund

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer