Prins William og prins Harry:

Prinsebrødrene gjenforent

Prins William og prins Harry deltar på avdukingen av prinsesse Diana-statue.

GJENFORENT: Prins William og prins Harry er endelig sammen igjen, for første gang siden prins Philips begravelse. Foto: Yui Mok / Pa Photos / NTB
GJENFORENT: Prins William og prins Harry er endelig sammen igjen, for første gang siden prins Philips begravelse. Foto: Yui Mok / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag er «alles» øyne rettet mot Storbritannia og den britiske kongefamilien. I dag skulle nemlig avdøde prinsesse Diana ha blitt 60 år, og i den anledning er hennes sønner prins William (39) og prins Harry (36) til stede for å avduke en ny statue av moren.

Avdukingen skjer på Kensington Palace, og det har som kjent vært mange spekulasjoner om forholdet mellom de to prinsebrødrene den siste tiden.

Duoen ble sist gjenforent da de tok et siste farvel med dronning Elizabeths (95) ektemannen og prinsenes bestefar, prins Philip, i april.

Etter å ha vært i fem dagers karantene på Frogmore Cottage etter ankomsten, har prins Harry tidligere denne uken tatt turen til London for å delta på et veldedig arrangement. Det er imidlertid torsdagen folket har ventet på - og nå er ventetiden over.

DIANA-STATUEN: Brødrene er sammen i London igjen, for å avduke Diana-statuen i anledning det som skulle vært hennes 60-årsdag. Foto: Yui Mok / Pa Photos / NTB
DIANA-STATUEN: Brødrene er sammen i London igjen, for å avduke Diana-statuen i anledning det som skulle vært hennes 60-årsdag. Foto: Yui Mok / Pa Photos / NTB Vis mer

Allerede før prinsebrødrene avduket statuen, kunne man se de i dyp prat med hverandre. Dette er som nevnt første gang de viser seg offentlig sammen siden april.

Denne gangen er det tydelig at de har lagt sine personlige rifter til side, og begge har vært å se med store smil på munnen i løpet av ettermiddagen.

PRINSENES ONKEL: Prinsesse Dianas bror Charles Spencer er også blant dem som er til stede torsdag. Foto: AFP/NTB
PRINSENES ONKEL: Prinsesse Dianas bror Charles Spencer er også blant dem som er til stede torsdag. Foto: AFP/NTB Vis mer

- I dag, på det som ville vært vår mors 60-årsdag, husker vi hennes kjærlighet, styrke og karakter - kvaliteter som gjorde henne til en kraft for det gode rundt om i verden, å som endret utallige liv til det bedre. Vi skulle ønske hun fremdeles var med oss hver dag, og håper at denne statuen vil bli sett på som et evig symbol av livet og arven hennes, sier brødrene i en uttalelse.

I PRAT: Harry og William ble sett både smilende og i dyp prat. Foto: Yui Mok / Pa Photos / NTB
I PRAT: Harry og William ble sett både smilende og i dyp prat. Foto: Yui Mok / Pa Photos / NTB Vis mer

Planene om en skulptur av Diana ble først gjort kjent i 2017, året som markerte 20 år siden hennes bortgang. Den berømte prinsessen døde i en fatal bilulykke i Paris 31. august 1997.

En hel verden var i sjokk og sorg, og fortsatt er detaljer fra prinsessens liv og død noe som opptar folk.

- Vil forene dem

I ettertid har også begge sønnene uttalt seg om det enorme savnet etter mora og hvordan de har stått støtt sammen siden hendelsen. Det er kanskje derfor ikke så rart hvis det er nettopp Diana som skal føre dem sammen igjen.

Det har nemlig vært knyttet stor spenning til dagens gjenforening.

PRINS PHILIP: Prins William og prins Harry går sammen ut av begravelsen til prins Philip Vis mer

- Det største håp om forsoning ligger i deres mors minne, har den kongelige forfatteren Anna Pasternak uttalt tidligere til Fox News.

- Det er dette som vil forene dem den dag i dag. Jeg tror de vil sette sine forskjeller til side for henne (prinsesse Diana journ.anm.). Og jeg tror det er en mulighet for at vi blir vitne til det ved avdukingen, fortsatte hun.

LES OGSÅ: - Konflikten ble veldig stygg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer