Prins William skal ikke gå med giftering

Heller ikke faren gikk med giftering mens han var gift med Diana.

TO PERSONER, ÉN RING: Når prins William og Kate Middleton gifter seg den 29. april, er det bare hun som skal få giftering. Her deltar det forelskede paret på et arrangement sammen.  Foto: Stella  Pictures
TO PERSONER, ÉN RING: Når prins William og Kate Middleton gifter seg den 29. april, er det bare hun som skal få giftering. Her deltar det forelskede paret på et arrangement sammen. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Når Kate Middleton (29) gifter seg med Storbritannias prins William (28) den 29. april, kan man virkelig snakke om at hun gifter seg inn i kongefamilien.

Det er nemlig bare prinsens forlovede som trenger en giftering for å forsegle ekteskapsløftene. For prins William selv kommer ikke til å gå med noen ring som symboliserer giftermålet.

- Det kommer bare til å være én ring, i tråd med parets ønsker, uttaler en talskvinne for kongehuset til People.com.

En slik skjevhet høres kanskje ikke spesielt romantisk ut? Nettstedet PerezHilton.com er i hvert fall ikke sene med å uttrykke en viss skepsis over dette valget.

- Vi antar at paret har sine grunner, men vi er ikke sikre på hvor glade vi hadde vært om mannen vår alltid var giftering-fri, er konklusjonen på nettsiden.

Men den eneste gifteringen som dukker opp i bryllupet blir i det minste en spesiell en. Ringen til Kate Middleton blir laget av walisisk gull, utvunnet og overrakt til prins Williams bestemor, dronning Elizabeth (84) for flere år siden.

- Dronningen har gitt en gullklump til prins William som en gave. Gullet har vært i kongefamilien i mange år, sier en kilde ved Slottet til People.com.

Den konkrete bakgrunnen for parets ønske om kun én giftering er fortsatt ikke kjent. Men de er uansett ikke det første royale paret som har gjort dette valget.

- Det er ganske vanlig at det bare er én ring i kongelige eller sosietetsbryllup. Dette har vært tilfelle også i andre kongelige bryllup, så det er ikke spesielt uvanlig, forklarer en kilde til UsMagazine.


Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland, kan fortelle at skikken med at både kvinner og menn bærer giftering var helt ny i det 20. århundre.

- I eldre tider var det bare kvinner som bar giftering. Det har man fortsatt med i den britiske kongefamilien. William gjør bare som sin far og sin farfar og sine to onkler, sier han til Seher.no.


Både Storbritannias prins Edward (47) og prins Andrew (51) valgte altså å kun gå med sine signetringer da de giftet seg. Heller ikke prins Williams far, prins Charles (62) brukte giftering da han var gift med prinsens mor, den nå avdøde fyrstinne Diana.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg så døden i øynene