SLUTTER: Prins William har valgt å slutte i jobben som pilot for å satse på de kongelige pliktene. Foto: Scanpix
SLUTTER: Prins William har valgt å slutte i jobben som pilot for å satse på de kongelige pliktene. Foto: ScanpixVis mer

Prins William:

- Prins William sier opp jobben

Prins Charles' eldste sønn legger pilot-jobben på hylla for å fokusere på sine kongelige plikter. 

SEOGHØR.NO: Tidlig i 2014 begynte det å gå rykter om at prins William (34) lengtet tilbake til helikopterspakene, og at han hadde spurt sin bestemor, dronning Elizabeth (90), om lov til å begynne å jobbe som pilot igjen.

Det fikk han lov til, så han begynte å jobbe som ambulanse-pilot i East Anglian Air Ambulance. Nå sier derimot ryktene at han har planer om å gi seg som pilot, for å fokusere på sine kongelige plikter på fulltid.

Prinsen skal ifølge Sunday Times kun ha forlenget kontrakten sin, som var ment å gå ut i mars, for en kort periode.

Han vil derfor jobbe deltid over sommeren før familien på fire flytter tilbake til London for lille prins Georges (3) første skoledag.

Saken fortsetter under bildet.

SKOLEGUTT: Lille prins George skal begynne på skolen etter sommeren. Det skal være noe av grunnen til at familien på fire nå flytter. Foto: Scanpix 
SKOLEGUTT: Lille prins George skal begynne på skolen etter sommeren. Det skal være noe av grunnen til at familien på fire nå flytter. Foto: Scanpix  Vis mer

En kilde nær familien forteller til The Sunday Times at det ikke har vært noe press fra familien angående prinsens avgjørelse.

- Han var klar over at tiden ville komme hvor de kongelige pliktene ville bli hans liv for alltid. Han har alltid vært mer tilbakeholden enn folk tror, når det kommer til å ta på seg mer arbeid, og denne fasen av livet, forteller kilden til avisen, ifølge msn.com.

Prins William har foreløpig ikke kommentert påstandene.

Feiret 5 år som mann og kone

Den 29. april 2011 var det duket for stor folkefest i Storbritannia, da prins William giftet seg med Kate Middleton i Westminster Abbey i London.

Bruden var strålende vakker i en spesiallaget blondekjole fra Alexander McQueen, og hertuginne Kate (35) høstet ros for brudekjolen i motepressen verden over.

Det var McQueens sjefsdesigner Sarah Burton som var hjernen bak drømmekjolen.

- Kate ønsket at kjolen skulle kombinere tradisjon og det moderne med det artistiske blikket som karakteriserer Alexander McQueens arbeid. Miss Middleton arbeidet nært med Sarah Burton i å formulere designet av kjolen, het det i en uttalelse fra Buckingham Palace den gang.

I april i fjor gratulerte Kensington Palace hertugparet med sin femte bryllupsdag på Twitter, ved å legge ut en videosnutt med Kate og William:

«God bryllupsdag til hertugen og hertuginnen av Cambridge! Her er noen av favorittøyeblikkene våre fra de siste fem årene» het det i Twitter-meldingen til videoen.

Dro på skiferie

Ekteparet William og Kate har barna prins George og prinsesse Charlotte sammen, og elsker å tilbringe tid sammen med sine små hjerteknusere.

Ifølge Daily Mail var familien på fire i mars på et hemmelig sted i de franske Alpene, og de lot kun én heldig fotograf fra Press Association knipse noen hyggelige familiebilder av dem i skibakken.

KJERNEFAMILIE: Kate, William og barna George og Charlotte stilte opp på hyggelige familiebilder under skituren. Foto: Afp
KJERNEFAMILIE: Kate, William og barna George og Charlotte stilte opp på hyggelige familiebilder under skituren. Foto: Afp Vis mer

Prinsen og hertuginnen er begge veldige glade i å stå på ski, men det var første gang barna fikk oppleve en ferie av det slaget.

- Familien fløy til de franske Alpene for en langhelg og ønsket å dele noen bilder fra turen med offentligheten, fortalte en ansatt ved det britiske kongehuset til Daily Mail.

LES OGSÅ: Ari-Behn slår tilbake mot reklamekritikken