Sophie Winkleman ble kongelig:

- Prins William har vært himmelsk

Hollywood-stjernen deler ærlig om hvordan hun ble mottatt i den britiske kongefamilien.

AVSLØRER: Skuespilleren Sophie Winkleman ble innlemmet i den britiske kongefamilien da hun giftet seg med Lord Frederick Windsor i 2009. Her er hun fotografert med ektemannen og deres førstefødte, Maud Windsor, i 2013. Foto: Richard Young/ REX/ NTB
AVSLØRER: Skuespilleren Sophie Winkleman ble innlemmet i den britiske kongefamilien da hun giftet seg med Lord Frederick Windsor i 2009. Her er hun fotografert med ektemannen og deres førstefødte, Maud Windsor, i 2013. Foto: Richard Young/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange kjenner til tidligere skuespiller og hertuginne Meghan (39), som fikk en giftering på fingeren av selveste prins Harry (36) en maidag for to år siden.

Det var imidlertid en annen kvinnelig skuespiller som giftet seg inn i den britiske kongefamilien lenge før hertuginne Meghans tid - nemlig britiske Sophie Winkleman (40).

Winkleman var å se i flere TV- og filmproduksjoner tidlig på 2000-tallet. Blant annet spilte hun den eldre utgaven av Susan Pevensie i eventyrfilmen «The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe». Filmkameraene skulle for øvrig ikke ta altfor stor plass i skuespillerens liv, for en ny hverdag som kongelig var like om hjørnet.

SKUESPILLER: Sophie Winkleman, også kjent som Lady Frederick Windsor, er skuespiller og medlem av den britiske kongefamilien. Her er hun avbildet under en filmpremiere i 2005. Foto: Alan Davidson/REX/NTB
SKUESPILLER: Sophie Winkleman, også kjent som Lady Frederick Windsor, er skuespiller og medlem av den britiske kongefamilien. Her er hun avbildet under en filmpremiere i 2005. Foto: Alan Davidson/REX/NTB Vis mer

Noen år senere befant stjernen seg nemlig på Buckingham Palace som en del av kongefamilien med dronning Elizabeth (94) i spissen.

STOR DAG: Sophie Winkleman ble kongelig da hun giftet seg med Lord Frederick Windsor i 2009. Foto: REX/ NTB
STOR DAG: Sophie Winkleman ble kongelig da hun giftet seg med Lord Frederick Windsor i 2009. Foto: REX/ NTB Vis mer

I 2009 gikk den britiske skuespilleren altså til alters i Hampton Court Palace i London. Winkleman hadde falt for den førtiniende i arverekken til tronen, Lord Frederick Windsor (41), sønnen til prins Michael av Kent (78) og prinsesse Marie Christine (75).

Ladyen har i år tilbrakt tolv år som kongelig, og fikk tittelen Lady Frederick Windsor da hun giftet seg. Døtrene Maud (7) og Isabella (4) kom som perler på en snor årene etter bryllupet.

EKTEPAR: Sophie Winkleman og Lord Frederick Windsor har vært gift siden 2009 og har døtrene Maud (7) og Isabella (4) sammen. Her avbildet under prinsesse Eugenies bryllup i 2018. Foto: REX/NTB
EKTEPAR: Sophie Winkleman og Lord Frederick Windsor har vært gift siden 2009 og har døtrene Maud (7) og Isabella (4) sammen. Her avbildet under prinsesse Eugenies bryllup i 2018. Foto: REX/NTB Vis mer

- Dronningen har vært vidunderlig

I motsetning til hertuginne Meghan, som fikk en angivelig humpete hverdag etter at hun trådte over dørstokken til verdens lengstsittende nålevende monark, ble Winkleman tatt raskt inn i varmen av dronningen og resten av familien.

- Jeg har blitt tatt imot med åpne armer av alle. Jeg har ikke hatt en eneste negativ opplevelse, deler hun ærlig i et intervju med britiske The Times, gjengitt av People.

TALE: Dronning Elizabeth talte til det britiske folk under coronakrisen. Bilder fra BBC. Vis mer

40-åringen skryter videre av de kongelige.

- Dronningen har vært vidunderlig. Prins Charles har vært vidunderlig. Prins William har vært himmelsk. De ville ikke ha avvist meg i det hele tatt om jeg ønsket å spille en frekk rolle. Alle har tatt hånd om meg.

Fikk hjelp etter bilulykke

De kongelige familiemedlemmene skal ha vært til stor hjelp og støtte da ladyen kom ut for en bilulykke i 2017, og ble fanget opp-ned i kjøretøyet.

Senere tilbrakte hun en hel måned på sykehus med brukket fot og to brukne bein i ryggen. Det skulle ta et helt år før hun klarte å bære de små døtrene sine igjen.

FAMILIE: Winkleman fotografert sammen med ektemannen Lord Frederick Windsor og svigermoren prinsesse Marie Christine av Kent i 2012. Foto: Eddie Mulholland/REX/NTB
FAMILIE: Winkleman fotografert sammen med ektemannen Lord Frederick Windsor og svigermoren prinsesse Marie Christine av Kent i 2012. Foto: Eddie Mulholland/REX/NTB Vis mer

- Det var sørgelig. Barn forstår ikke slike ting, forteller Winkleman.

For å hjelpe 40-åringen til å komme seg til hektene igjen, dukket Sophie, grevinne av Wessex (55), opp mens Winkleman lå på sykehuset. Prins William (38) sørget derimot for at en av hans kolleger fra luftambulansen East Anglian Air Ambulance tok godt vare på henne.

Prins Charles (72) var også på ballen, og ba sjefskokken sin om å levere måltider til familien hver dag i flere måneder.

- Det betydde alt for meg, sier Winkleman takknemlig.

40-åringen holder fortsatt skuespillerkarrieren gående, og har medvirket i flere produksjoner de siste årene. I år ble hun også ambassadør for gatemagasinet for de hjemløse, «The Big Issue», melder People.

VARM VELKOMST: Dronning Elizabeth skal ha tatt imot Sophie Winkleman med åpne armer da hun ble en del av kongefamilien for tolv år siden. Foto: Tim Ireland/NTB
VARM VELKOMST: Dronning Elizabeth skal ha tatt imot Sophie Winkleman med åpne armer da hun ble en del av kongefamilien for tolv år siden. Foto: Tim Ireland/NTB Vis mer

Kongelige konflikter

Som nevnt er ikke Sophie Winkleman den eneste skuespilleren som har giftet seg inn i den britiske kongefamilien. I 2018 ga hertuginne Meghan og prins Harry hverandre sitt ja.

Før Meghan og Harry dro over til hertuginnens hjemland etter den kongelige exiten, verserte det rykter om dårlig stemning mellom 39-åringen og de øvrige kongemedlemmene. Blant annet skal det ha vært en kjæledyr-konflikt mellom dronningen og hertuginnen.

Ifølge RadarOnline skal dette ha skjedd etter at hertugparets sønn Archie (1) ble født.

Ifølge nettstedet skal nemlig hertuginnen, som er en stor dyreforkjemper, ha hatt et ønske om å adoptere en hund til lille Archie. Da dronningen fikk vite om adopsjonsplanene satte hun en stopper for dette, og lagde angivelig en ny regel: Ingen flere hunder får komme inn på Buckingham Palace.

ØNSKET Å ADOPTERE: Hertuginne Meghan ønsket å adoptere en hund til sønnen, men dronningen sa nei. Foto: SplashNews.com/NTB
ØNSKET Å ADOPTERE: Hertuginne Meghan ønsket å adoptere en hund til sønnen, men dronningen sa nei. Foto: SplashNews.com/NTB Vis mer

- Harry og Meghan har flyttet kontorene sine til dronningens Buckingham Palace, og hun vil absolutt ikke at en kjøter skal ødelegge teppene hennes, sa en kilde til Radar Online, og la til:

- Pluss at hun har sine egne Corgier (en hunderase, journ.anm.) der, og de er ikke spesielt glade i andre hunder.

- Meghan er helt knust over dette, siden det er hennes store lidenskap å redde hjemløse hunder, fortalte kilden den gang.

LES OGSÅ: Venter sitt første barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer