<strong>STORT SAVN ETTER MOREN:</strong> I år har prinsene fortalt om sorgen etter moren Diana, 20 år etter hennes bortgang. Her på båttur i 1991. Foto: NTB Scanpix
STORT SAVN ETTER MOREN: I år har prinsene fortalt om sorgen etter moren Diana, 20 år etter hennes bortgang. Her på båttur i 1991. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins William og Harry:

Prins William: - Den siste telefonsamtalen sitter klistret til hjernen

I en ny dokumentar forteller Prins William og Harry at de angrer på hastverket de hadde da Diana ringte dem dagen hun døde.

Publisert

(Seoghør.no): I august i år er det 20 år siden verden tok farvel med prinsesse Diana. Den folkekjære prinsessen døde i en bilulykke i Franrike og etterlot seg sønnene William (35) og Harry (32).

På mandag sendes dokumentaren «Diana, Our Mother: Her Life and Legacy» der prins William og Harry forteller om savnet etter moren.

Ifølge NTB sier prinsene i dokumentaren at de angrer sårt på den aller siste telefonsamtalen de hadde med moren samme dag som hun døde.

- Forferdelig tungt

- Harry og jeg hadde sånt hastverk med å si ha det. Om vi bare hadde visst hva som kom til å skje, ville jeg ikke vært så likegyldig til det og alt det andre, sier William.

<strong>I BEGRAVELSEN:</strong> Prins William og prins Harry bøyer seg under moras begravelse i 1997. Foto: AFP / NTB Scanpix
I BEGRAVELSEN: Prins William og prins Harry bøyer seg under moras begravelse i 1997. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

NTB skriver at guttene var opptatt med å leke med søskenbarna da Diana ringte mens hun var på ferie i Franrike.

- Når jeg ser tilbake på det nå er det forferdelig tungt. Å ikke vite at det var siste gang jeg skulle få snakke med moren min. Så annerledes den samtalen hadde blitt om jeg bare hadde hatt den minste idé om at livet hennes kom til å ta slutt den kvelden, sier han.

- Den telefonsamtalen sitter klistret til hjernen den dag i dag, sier prins William.

Nær sammenbrudd

Tidligere har Harry og William snakket lite om morens død, men i år har de vært åpne og ærlige i opptil flere intervjuer.

I april fortalte prins Harry til avisen The Telegraph at han har slitt psykisk.

- Min måte å håndtere det på var å stikke hodet i sanden og la være fra å tenke på moren min, fordi hvordan kunne det hjelpe? Det ville bare gjøre meg trist. Det ville ikke få henne tilbake, sa prinsen, som bare var tolv år gammel da prinsesse Diana døde.

Først som 28-åring oppsøkte Harry profesjonell helsehjelp etter oppfordringer fra andre, inkludert stor støtte fra sin eldre bror prins William.

<strong>UNG:</strong> Prins Harry var bare tolv år gammel da mora Diana døde i 1997. Foto: NTB Scanpix
UNG: Prins Harry var bare tolv år gammel da mora Diana døde i 1997. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det gikk 20 år hvor jeg ikke tenkte på det, og deretter to år med totalt kaos. Jeg visste ikke hva som var galt med meg, sier han i intervjuet, gjengitt av NTB.

Prinsen forteller at han i det siste på nytt har blitt stilt overfor sorgen over å miste moren og presset livet som kongelig fører med seg.

- Jeg vet for det meste ikke hvordan vi kongelige klarer å bevare forstanden. Jeg har ikke noen hemmeligheter, jeg har sikkert vært veldig nær et totalt sammenbrudd flere ganger, sier han.

- Jeg skulle ønske hun fikk møte Catherine

På sin side har prins William snakket med magasinet GQ om morens bortgang.

I det åpenhjertige intervjuet avslørte hertugen at han ønsker å få nasjonen til å snakke mer om følelser og forteller at han skulle ønske at moren fikk møtt hans nye familie.

<strong>VIL HJELPE ANDRE:</strong> Prins William ønsker at flere skal åpne seg og snakke om problemene sine. Her er han sammen med prinsesse Diana i 1994. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix
VIL HJELPE ANDRE: Prins William ønsker at flere skal åpne seg og snakke om problemene sine. Her er han sammen med prinsesse Diana i 1994. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg skulle ønske jeg kunne fått råd fra henne og jeg skulle ønske hun fikk møte Catherine og fått sett barna vokse opp. Det gjør meg trist at hun ikke er her og at de aldri vil få kjenne henne, sa han.

Prinsen fortalte at han er på et bedre sted nå enn hva han har vært på lenge.

- Jeg kan snakke mer åpent om henne, mer ærlig og jeg husker henne bedre nå, sa 34-åringen og avslører at det har tatt ham nesten 20 år å komme til det stadiet.

Likevel er det ikke alltid like lett for ham å snakke om det tunge tapet.

- Det er ikke som andres sorg. Alle kjenner historien, alle kjenner henne. Det er en annen situasjon for de fleste mennesker når de mister noen. De har mulighet til å velge om de vil fortelle sin histore.

LES OGSÅ: Følelsene fikk prins William til å bryte eldgammel skikk

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer