UTSKREVET: Onsdag ble hertugen av Edinburg innlagt på sykehus. Foto: NTB Scanpix
UTSKREVET: Onsdag ble hertugen av Edinburg innlagt på sykehus. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Philip:

Prins Philip utskrevet fra sykehuset

Ble lagt inn på sykehus for to dager siden.

Publisert

(Seoghør.no): Hertugen av Edinburgh, prins Philip (96) er utskrevet fra sykehuset i London etter to netters opphold.

Det melder The Telegraph.

Prinsen ble kjørt ut baksiden av det private sykehuset og har returnert til Windsor.

Lagt inn for infeksjon

Han ble lagt inn som et forebyggende tiltak etter råd fra legen på grunn av en infeksjon som hadde oppstått fra en tidligere sykdom.

Det har blitt reist bekymring over prinsens helse de siste dagene med tanke på alderen hans, men The Telegraph sier at han var ute av senga og i godt humør senest i går kveld.

Trakk seg fra sine kongelige plikter

Tidligere denne måneden ble det kjent at hertugen, som feiret sin 96-årsdag den 10 juni, trekker seg fra sine kongelige plikter for godt.

Prinsen, som har stått ved dronningens side siden hennes tiltredelse i 1953, skal fullføre alt han har planlagt ut august, opplyste kongehuset den gangen - da de innkalte til et hastemøte som skapte store spekulasjoner.

Saken fortsetter nedenfor.

ORDSPILL: Prins Philip, hertugen av Edinburgh, trekker seg fra sine kongelige plikter for godt. Guest (no name given): "I am sorry to hear that you are standing down"; Prince Philip: "Well, I can't stand up much longer." Vis mer

- Det er ikke rart at han ønsker mer ro. Selv om han fremstår som frisk og rask, har han hatt en del helseproblemer de siste årene. Blant annet var han syk under deler av feiringen av dronning Elizabeths 60 år på tronen, og ved julehøytiden var både han og dronning Elizabeth syke, fortalte kongehusekspert Caroline Vagle til Dagbladet den gangen.

Innlagt på psykiatrisk klinikk

At prinsen har satt sine spor - både på godt og vondt - i løpet av årene, er ingen hemmelighet.

Tidvis har hertugen blitt ansett som en kontroversiell representant for det britiske kongehuset, spesielt hva angår hans mange oppsiktsvekkende uttalelser.

På tross av at prinsen tilsynelatende ikke har noen vansker med å sparke fra seg med sleivkjeftede uttalelser, har han alltid holdt relativt tett om privatlivet og oppveksten.

Philip ble født 10. juni 1921 på den greske øya Korfu, som en av fem søsken. Hans foreldre var Andreas av Hellas og Danmark og Alice av Battenberg, og familien måtte reise i eksil like etter at Philip ble født.

Saken fortsetter nedenfor.

Familien flyktet fra Hellas etter den gresk-tyrkiske krigen i 1922, og den unge prinsen av Hellas og Danmark ble sendt for å bo med slektninger rundt om i Europa.

Dette ble starten på en turbulent oppvekst, hvor det senere kom fram at Philips mor var blitt psykisk syk. Ifølge Telegraph ble mora diagnostisert som schizofren, og deretter innlagt på en psykiatrisk klinikk.

Hans far var heller ikke mye til stede for å ta seg av barna, og døde tidlig.

- Familien ble splittet. Min mor var syk, mine søstre hadde giftet seg, og min far var i Sør-Frankrike. Jeg måtte bare gå videre med livet, slik en jo må, fortalte Philip til avisa i 2011.

Han ble tidlig tatt hånd om av andre slektninger.

Måtte gi avkall

Det var like før 2. verdenskrig brøt ut at 95-åringen traff dronning Elizabeth. De giftet seg i 1947. Han var medlem av både den danske og greske kongefamilien før han traff kona, men måtte gi avkall på titler som prins av Hellas og Danmark da de giftet seg.

Prinsegemalen har tidligere erkjent at han hadde vansker for å finne sin plass den påfølgende tida etter at Elizabeth brått ble kronet som dronning.

Saken fortsetter under bildet.

GIFT I 70 ÅR: Dronning Elizabeth og prins Philip ga hverandre sitt ja 20. november 1947. Foto: NTB Scanpix
GIFT I 70 ÅR: Dronning Elizabeth og prins Philip ga hverandre sitt ja 20. november 1947. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var ingen presedens. Hvis jeg spurte noen: «Hva forventer du at jeg skal gjøre?», så møtte jeg bare tomme blikk. De hadde ingen anelse, ingen visste hva vi skulle gjøre, fortalte Philip til BBC i 2011.

Titlene var imidlertid ikke det eneste Philip måtte gi avkall på. Da Elizabeth ble kronet som dronning, jobbet han som marineoffiser og hadde en lovende karriere. Plutselig måtte han legge det hele på hylla og begynne å vandre to skritt bak sin kone.

Selv om Philip ikke formelt ble gjort til prins av Storbritannia, bestemte dronningen i 1957 at han likevel bærer tittel som britisk prins.

LES OGSÅ: - Ingen barn burde bli bedt om å gjøre noe slikt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer