Danske kongefamilien:

Prins Joachims valg vekker oppsikt

- Den danske kongefamilien er en fargerik gjeng, sier kongehusekspert om prinsens nye påfunn.

BLIR TV-STJERNE: Den danske kongefamilien er kjent for å være svært folkelig. Nå blir prins Joachim (ytterst t.h.) TV-stjerne på nyåret. Foto: NTB Scanpix
BLIR TV-STJERNE: Den danske kongefamilien er kjent for å være svært folkelig. Nå blir prins Joachim (ytterst t.h.) TV-stjerne på nyåret. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den danske kongefamilien er kjent for å være en svært fargerik familie.

I oktober ble det kjent at grevinne Alexandra (54), som var gift med prins Joachim (49) fra 1995 til 2005, hadde gitt ut partylåt, og nå har også prinsen selv tatt et noe uvanlig og oppsiktsvekkende steg.

Han skal nemlig bli programleder, og lede en ny serie som er planlagt på dansk TV neste år.

I en pressemelding fra det danske hoffet kommer det frem at prinsen står overfor en utfordring når han nå tar fatt på en helt ny verden.

- Ikke så rart

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at prinsens programleder-debut ikke kommer som en særlig overraskelse.

- Den danske kongefamilien er en fargerik gjeng, hvor dronning Margrethe står i front som en kunsnerisk sjel. Hun lager kostymer til teater og maler bilder på fritiden, sier kongehuseksperten og fortsetter:

NY ROLLE: Prins Joachim trer inn i en ny rolle neste år. Her sammen med kona prinsesse Marie slik vi er vant til å se han. Foto: NTB scanpix
NY ROLLE: Prins Joachim trer inn i en ny rolle neste år. Her sammen med kona prinsesse Marie slik vi er vant til å se han. Foto: NTB scanpix Vis mer

- At hennes sønn prins Joachim nå skal debutere som programleder, er derfor kanskje ikke så rart. Det har alltid vært rom for egeninteresser i familien, og godt er det.

Vagle trekker også paraleller til vår egen kongefamilie, som blir sett på som en nær og folkelig kongefamilie.

- Her har også enkelte av kongefamiliens medlemmer valgt utradisjonelle veier. Prinsesse Märtha Louise har jo for eksempel flere ganger stilt opp i fjernsynssammenheng, senest her om dagen da hun ledet den TV-sendte konserten «Desembertoner» med blant andre Carola og Julie Bergan.

I den kommende serien skal prins Joachim ta fatt på helt banale spørsmål om hvem det danske folk er, og hvorfor. Han jobber ifølge pressemeldingen med profesjonelle TV-folk, og sammen skal de forsøke å finne ut hva som har formet folket gjennom tiden.

- Det er en helt ny verden for meg, og det er veldig spennende, sier han i pressemeldingen.

Saken fortsetter under bildet.

ISFRONT: Det har lenge blitt spekulert om forholdet mellom brødrene og deres koner ikke er så veldig godt. Frederik har tidligere snakket varmt om sin yngre bror. Foto: NTB Scanpix
ISFRONT: Det har lenge blitt spekulert om forholdet mellom brødrene og deres koner ikke er så veldig godt. Frederik har tidligere snakket varmt om sin yngre bror. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ønske om mer oppmerksomhet?

Den siste tiden har det blitt spekulert heftig om sjalusidrama i den danske kongfamilien. Påstandene om at danskenes kronprinsesse Mary (46) og prinsesse Marie (42) angivelig har et anstrengt forhold, har blitt flere de siste årene.

Spesielt i det siste skal de to inngiftede kongemedlemmene, som er konene til henholdsvis kronprins Frederik (50) og prins Joachim, ha fått mindre kontakt.

Det har tidligere kommet frem fra den danske kongehuseksperten og forfatteren Søren Jakobsen, at det er sjalusi som er roten til den påståtte isfronten. Overfor danske Se og Hør fortalte han at prinsesse Marie rett og slett føler seg satt i skyggen av svigerinnen.

TRONARVING: Kronprins Frederik vil en dag ta over tronen fra sin mor dronning Margrethe. Kronprinsesse Mary skal stå svigermor svært nær. Foto: NTB Scanpix
TRONARVING: Kronprins Frederik vil en dag ta over tronen fra sin mor dronning Margrethe. Kronprinsesse Mary skal stå svigermor svært nær. Foto: NTB Scanpix Vis mer
I SKYGGEN: Ifølge flere rykter skal prinsesse Marie føle at hun er i skyggen av svigerinnen. Foto: NTB Scanpix
I SKYGGEN: Ifølge flere rykter skal prinsesse Marie føle at hun er i skyggen av svigerinnen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For mens Mary går i dronninglære hos svigermor og får ta del i de mest glamorøse og prestisjetunge oppdragene, står Marie oftere på sidelinjen.

Om den nye programlederjobben nå er et forsøk fra Joachim sin side på å tre ut av brorens skygge er foreløpig ikke kjent, men i lys av isfront-spekulasjonene som satt fart i fjor, uttalte kronprins Frederik seg om forholdet til sin yngre bror.

- Både ved utseende, størrelse, meninger og holdninger er vi forskjellige. Jeg er annerledes enn han, mer sprø. Vi har et nært forhold, og vi er lært opp til å være selvstendige, sa han i boken «Under Bjelken» ifølge danske BT.

Videre tilføyet kronprinsen at lillebroren alltid har vært der for ham.

- Det er han fremdeles. Et veldig rolig menneske, som ikke prøver å gjøre mer ut av seg enn hva han er. Jeg så i mange år på han som en god retning å følge.

LES OGSÅ: - Dette er bare trist

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer