NY PRINS: En ny prins ble født i København i natt. Prins Joachim og Marie Cavallier fikk sitt første barn sammen. Her møter prinsen pressen kl 06 mandag morgen - lykkelig og sliten. Foto: Stella Pictures
NY PRINS: En ny prins ble født i København i natt. Prins Joachim og Marie Cavallier fikk sitt første barn sammen. Her møter prinsen pressen kl 06 mandag morgen - lykkelig og sliten. Foto: Stella PicturesVis mer

Prins Joachim gråt av glede

Ble pappa i natt.

SEHER.NO: - Det var fantastisk. Det øyeblikket når et nytt liv kommer frem, er en utrolig stor opplevelse. Et meget bevegende øyeblikk. Og ja jeg gråt, fortalte danske prins Joachim da han møtte pressen etter at han i natt ble far for tredje gang.

Tidlig mandag morgen fødte prinsesse Marie en gutt, melder bt.dk. Maries første barn ble født kl 04.57 og veier 3032 gram og måler 49 centimeter.

- Mor og barn har det veldig bra. Fødselen varte noen timer, men hun slapper godt av nå. I disse moderne tider synes jeg det er spennende å være med på fødselen. Det er fantastisk å se sitt barn komme til verden. Det er et øyeblikk man fylles av stolthet, men også ydmykhet, fortalte prinsen som var til stede under hele fødselen og fikk klippe av navlestrengen.

Fødselen tok 10-11 timer og prinsessen fikk smertelindring med epiduralbedøvelse.

Prins Joachim er far til Nikolai på ni år og Felix på seks, fra sitt ekteskap med Alexandra.
Den nye prinsen blir nummer syv i den danske arverekkefølgen. Han er dronning Margrethes og prins Henriks femte barnebarn. I tillegg til Nikolai og Felix er de besteforeldre til kronprins Frederiks og kronprinsesse Marys to barn Christian (3) og Isabella (2).

- Dette var en svært hyggelig melding å få på en mandag morgen. Dette er parets første felles barn, og Joachims tredje sønn. De to andre guttene er nok kjempeglade for å få en liten bror, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland til Seher.no.

- Den nye prinsen vil tradisjonen tro få fire navn - og ett av dem vil nok være Frederik eller Christian. Men hovednavnet kan bli like utradisjonelt som brødrenes navn. Sikkert noe internasjonalt som klinger godt både på dansk og fransk, sier Totland om navnet.

LES OGSÅ: Hele familien samlet