Prins Joachim flytter fra slottet

Tar med seg familien og flytter til København.

<strong>FLYTTER:</strong> Prins Joachim og prinsesse Marie tar med seg barna Henrik og Athena og flytter til København. På bildet er også Joachims sønner, prins Felix og prins Nikolai, som han har med ekskona, grevinne Alexandra. Foto:  All Over Press Denmark
FLYTTER: Prins Joachim og prinsesse Marie tar med seg barna Henrik og Athena og flytter til København. På bildet er også Joachims sønner, prins Felix og prins Nikolai, som han har med ekskona, grevinne Alexandra. Foto: All Over Press Denmark Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
<strong>TAR FARVEL:</strong> Familien flytter fra ærverdige Schackenborg slott. Foto: All Over Press
TAR FARVEL: Familien flytter fra ærverdige Schackenborg slott. Foto: All Over Press Vis mer

SEOGHØR.NO: Prins Joachim (45) av Danmark, prinsesse Marie (38) og deres to barn, prins Henrik (5) og prinsesse Athena (2) flytter fra Schackenborg slott og Sønderjylland. Det går fram av en pressemelding sendt ut av det danske kongehuset.

Nå skal familien bo i København.

Grunnen bak flyttingen kommer hovedsakelig av at driften av slottet og det tilhørende jordbruket er vanskelig å kombinere med parets kongelige oppgaver.

Nå blir slottet overdratt til Schackenborgfondet, som skal drive slottet videre. Prins Joachim har vært med på å stifte fondet.

- Prinsesse Marie og jeg er fornøyde med løsningen som vi har kommet frem til sammen med stifterne av det nye fondet. Det har vært en vanskelig avslørelse å kvitte seg med Schackenborg, men jeg er overbevist om at denne løsningen sikrer Schackenbords fremtid på en best mulig måte, sier prinsen i pressemeldingen.

En annen grunn til at familien tar med seg flyttelasset til København, er for å komme nærmere resten av familien, prins Nikolai, prins Felix, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary og deres fire barn.

Kongefamilien overtok Schackenborg slott i 1978. De nåværende bygningene daterer seg tilbake til 1600-tallet. De første bygningene på tomten ble oppført på 1200-tallet.

Prins Joachim overtok slottet i 1993.

LES OGSÅ: Prins Joachim sender sønnen på kostskole

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer