- Prins Joachim ble frosset ut av Danmark

Den kontroversielle prinsens flytting til Paris skal ha vært alt annet enn frivillig.

DRAMA I KULISSENE: Ifølge danske Se og Hør skal det ha foregått en maktkamp i det danske kongehuset i forkant av prins Joachim og kona Maries flytting til Paris. Her er de i den franske hovedstaden i slutten av september. Foto: NTB Scanpix
DRAMA I KULISSENE: Ifølge danske Se og Hør skal det ha foregått en maktkamp i det danske kongehuset i forkant av prins Joachim og kona Maries flytting til Paris. Her er de i den franske hovedstaden i slutten av september. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I januar i år kom nyheten om at prins Joachim (50), kona prinsesse Marie (43) og deres to barn skulle flytte til Frankrike hvor prinsen skal gjennomføre en høyt rangert militær utdannelse.

I august forlot prinsefamilien villaen på Klampenborg utenfor København med kurs for den franske hovedstaden, og i starten av september hadde prins Joachim sin første skoledag. Utdanningen varer frem til neste sommer, og planen er at han og resten av familien skal vende tilbake til Danmark når oppholdet da er over.

Prinsen går for å være en rebelsk figur i hjemlandet, og det har ikke sjelden stormet kraftfullt rundt hans person - blant annet når det gjelder apanasje, homorykter og mer eller mindre uheldige offentlige opptredener.

FLYTTET UTENLANDS: Prins Joachim, prinsesse Marie og barna Henrik og Athena flyttet til Paris i august. Her med prins Joachims første kone grevinne Alexandra og deres felles sønner, Nikolai og Felix (t.h.). Foto: NTB Scanpix
FLYTTET UTENLANDS: Prins Joachim, prinsesse Marie og barna Henrik og Athena flyttet til Paris i august. Her med prins Joachims første kone grevinne Alexandra og deres felles sønner, Nikolai og Felix (t.h.). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere reagerte også kraftig da prinsens flytteplaner ble kjent tidligere i år. I februar ble det nemlig offentliggjort at prinsen planla å ta med seg den kongelige apanasjen ut av landet, noe som er grunnlovsstridig. Det fikk mange til å se rødt - deriblant flere kongehuseksperter.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Han ble frosset ut

Prinsen har også blitt anklaget for å gjøre «alt for å holde seg borte fra Danmark», og flere har ment at prinsen muligens ikke vil flytte tilbake igjen. Nå stormer det nok en gang rundt den danske prinsen.

En kilde tett på det danske kongehuset forteller til danske Se og Hør at prins Joachim angivelig skal ha blitt frosset ut av landet - og at flyttingen på langt nær skal ha vært så frivillig som den har virket som.

- Det er en veldig trist situasjon for prins Joachim. Han må føle seg uønsket og dårlig behandlet, sier kilden til bladet.

Ifølge det danske bladet skal det ha foregått en maktkamp i det danske kongehuset før flyttingen - som til slutt endte med at prinsen forlot landet med resten av familien. Flyttingen skal dermed til slutt ha vært den eneste løsningen.

Bladet hevder at prins Joachim og prinsesse Marie skal ha vært frustrerte over manglende oppdrag i tiden etter at prins Henrik gikk bort i februar 2018. Da fikk nemlig broren, arveprinsen Frederik (51), mer ansvar og forberedelsene til et tronskifte tiltok for alvor. Midt oppi alt dette skal det ha blitt liten plass til prins Joachim.

Dødsfallet skal ha snudd strukturen i kongehuset opp ned, ifølge dansk Se og Hør. Løsningen på prinseparets tomme kalender ble dermed at de flyttet til Frankrike.

Samtidig ble to av prinsefamiliens nære medarbeidere sagt opp - og det ble raskt klart at stillingene ikke skulle fylles - noe som indikerte at prinsens virke skulle være så lite at det ikke var nødvendig med for mange medarbeidere, ifølge bladet.

Det danske kongehuset har ikke kommentert saken, utover å si at prinsefamiliens flytting er et privat anliggende.

Kontroversiell prins

Dette er ikke første gang det har stormet rundt prins Joachim. Han går for å være en kontroversiell prins og er kjent for å gå sin egne veier. Den danske kongehuseksperten Søren Jakobsen har tidligere sagt til danske Se og Hør at han tror prins Joachim aldri vil flytte tilbake til Danmark - og at det hadde vært til det beste for kongehuset.

- Det er ikke noe som binder ham (prins Joachim, journ.anm.) til Danmark, og det er ikke tvil om at det er et dårlig forhold mellom Joachim og kronprinsen. Jeg er sikker på at Joachim vil gjøre alt han kan for å få være borte fra Danmark, sa han til det danske ukebladet i august.

GIKK BORT: Sent på kvelden tirsdag 13. februar 2018 sovnet prins Henrik av Danmark stille inn, 83 år gammel. Både dronning Margrethe og sønnene deres, kronprins Frederik og prins Joachim, var til stede. Prins Henrik var en fargerik prins - se noen av øyeblikkene fra livet hans her! Vis mer

Ifølge danske Se og Hør sto de to brødrene nemlig svært nær hverandre i oppveksten, men i senere tid skal de ha sklidd mer og mer fra hverandre.

Prinsen vekket også oppsikt da han droppet dronning Margrethes (79) fødselsdag da hun fylte 79 år i april i år. Det hadde vært knyttet stor spenning til om prinsen ville dukke opp - noe det fort ble klart at han ikke gjorde.

Flere reagerte på prinsens oppførsel og tok til orde for at det var respektløst overfor monarken å ikke stille opp.

LES OGSÅ: Giftsjokk på «Farmen»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer