- Prins Joachim ble frosset ut av Danmark

Den kontroversielle prinsens flytting til Paris skal ha vært alt annet enn frivillig.

DRAMA I KULISSENE: Ifølge danske Se og Hør skal det ha foregått en maktkamp i det danske kongehuset i forkant av prins Joachim og kona Maries flytting til Paris. Her er de i den franske hovedstaden i slutten av september. Foto: NTB Scanpix
DRAMA I KULISSENE: Ifølge danske Se og Hør skal det ha foregått en maktkamp i det danske kongehuset i forkant av prins Joachim og kona Maries flytting til Paris. Her er de i den franske hovedstaden i slutten av september. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I januar i år kom nyheten om at prins Joachim (50), kona prinsesse Marie (43) og deres to barn skulle flytte til Frankrike hvor prinsen skal gjennomføre en høyt rangert militær utdannelse.

I august forlot prinsefamilien villaen på Klampenborg utenfor København med kurs for den franske hovedstaden, og i starten av september hadde prins Joachim sin første skoledag. Utdanningen varer frem til neste sommer, og planen er at han og resten av familien skal vende tilbake til Danmark når oppholdet da er over.

Prinsen går for å være en rebelsk figur i hjemlandet, og det har ikke sjelden stormet kraftfullt rundt hans person - blant annet når det gjelder apanasje, homorykter og mer eller mindre uheldige offentlige opptredener.

Flere reagerte også kraftig da prinsens flytteplaner ble kjent tidligere i år. I februar ble det nemlig offentliggjort at prinsen planla å ta med seg den kongelige apanasjen ut av landet, noe som er grunnlovsstridig. Det fikk mange til å se rødt - deriblant flere kongehuseksperter.

- Han ble frosset ut

Prinsen har også blitt anklaget for å gjøre «alt for å holde seg borte fra Danmark», og flere har ment at prinsen muligens ikke vil flytte tilbake igjen. Nå stormer det nok en gang rundt den danske prinsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer