Prins Henrik:

Prins Henrik på bedringens vei etter operasjonen

- Det forventes at han blir utskrevet fra sykehuset senest søndag.

OPERERT: Den danske prinsen ventes å forlate sykehuset i løpet av denne uken. Her sammen med sin kone dronning Margrethe. Foto: NTB Scanpix
OPERERT: Den danske prinsen ventes å forlate sykehuset i løpet av denne uken. Her sammen med sin kone dronning Margrethe. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Sist uke kom nyheten om at prins Henrik (83) av Danmark var innlagt på Universitetshospitalet i Århus.

Årsaken var en infeksjon i beinet, og grunnet innleggelsen avlyste han alle sine kongelige plikter de kommende dagene.

Opprinnelig var det ventet at dronning Margrethes (77) ektemann skulle skrives ut fra sykehuset i helgen. Prinsen oppholder seg derimot fremdeles i sykesengen, men er ventet å kunne dra hjem onsdag, melder NTB mandag.

83-åringen er operert i høyre lyske og har gjennomgått en ballongutvidelse i høyre bekkenkar, heter det i en pressemeldingen.

- Han er fortsatt innlagt, og det forventes at han blir utskrevet senest søndag, utdyper det danske kongehusets kommunikasjonsavdeling til Ekstra Bladet.

Saken fortsetter under bildet.

MED FAMILIEN: F.v: Kronprins Frederik, prins Vincent, prins Henrik, prinsesse Josephine, prins Christian, prinsesse Isabella, dronning Margrethe og kronprinsesse Mary poserer sammen uten for Grasten slott Denmark i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix
MED FAMILIEN: F.v: Kronprins Frederik, prins Vincent, prins Henrik, prinsesse Josephine, prins Christian, prinsesse Isabella, dronning Margrethe og kronprinsesse Mary poserer sammen uten for Grasten slott Denmark i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Pensjonerte seg

Den 31. desember 2015 annonserte dronning Margrethe i sin nyttårstale at prins Henrik skulle gå av med pensjon.

- Min mann har bestemt seg for at tiden er inne til «trappe ned». Eller hvis jeg må si det på vanlig dansk, gå av med pensjon. Fremover vil derfor prinsgemalen kun delta svært begrenset i offisielle arrangementer, som i så mange år har vært en naturlig del av livet hans, fortalte hun, og la videre til:

- Det er hans beslutning. Jeg forstår og respekterer den. Jeg er min mann dypt takknemlig for all støtte, hjelp og inspirasjon han har gitt meg gjennom alle disse årene. Jeg ser frem til å fortsette å ivareta mine oppgaver. Og jeg har stadig min manns støtte, selv om han blir mindre synlig, sa hun ifølge Ekstra Bladet den gang.

- En fargeklatt

Anders Johan Staveng, hoffreporter i Se og Hør, har tidligere uttalt at prins Henrik er en fargeklatt i den danske kongefamilien.

- Han er en motsetning til Margrethe og resten familien, som jo kan oppfattes som litt stive. Han går sine egne veier. Han har for eksempel dukket opp blant beboerne i Christiania og drukket pils, har han sagt til Dagbladet.

Staveng mener at danskene tilgir ham, selv om han tilsynelatende kan virke litt sær, fordi han er en folkelig figur.

- Han har pondus, og han er jo en sjarmerende og artig fyr. Han er veldig godt likt, selv om han er litt sær. Og det tror jeg danskene tilgir ham for.

LES OGSÅ: Lille Leonore stjal showet på kronprinsesse-festen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer