Prins Henrik går av med pensjon

Det kunngjorde dronning Margrethe i sin nyttårstale torsdag kveld.

BLIR PENSJONIST: Prins Henrik kommer til å bli mindre synlig i fremtiden. Her er han sammen med dronning Margrethe på balkongen til Amalienborg Slott under hennes bursdag for to år siden. Foto: Scanpix Denmark
BLIR PENSJONIST: Prins Henrik kommer til å bli mindre synlig i fremtiden. Her er han sammen med dronning Margrethe på balkongen til Amalienborg Slott under hennes bursdag for to år siden. Foto: Scanpix Denmark Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Da dronning Margrethe (75) holdt sin 44. nyttårstale som regent siden 1972 kom hun med en overraskende nyhet til det danske folk, skriver Ekstra Bladet.

Ektemannen, prins Henrik, går av med pensjon 81 år gammel.

- Min mann har bestemt seg for at tiden er inne til «trappe ned». Eller hvis jeg må si det på vanlig dansk, gå av med pensjon. Fremover vil derfor prinsgemalen kun delta svært begrenset i offisielle arrangementer, som i så mange år har vært en naturlig del av livet hans, fortalte hun, og la videre til:

- Det er hans beslutning. Jeg får står og respekterer den. Jeg er min mann dypt takknemlig for all støtte, hjelp og inspirasjon han har gitt meg gjennom alle disse årene. Jeg ser frem til å fortsette å ivareta mine oppgaver. Og jeg har stadig min manns støtte, selv om han bilr mindre synlig.

Saken fortsetter under bildet.

Da dronning Margrethe fylte 75 år i mai, var det prins GLIMRET MED SITT FRAVÆR: Henrik som fikk all oppmerksomheten - ved å ikke stille i konas bursdag. Her koser hun seg på balkongen med sine sønner, svigerdøtre og barnebarn.  Foto: NTB scanpix
Da dronning Margrethe fylte 75 år i mai, var det prins GLIMRET MED SITT FRAVÆR: Henrik som fikk all oppmerksomheten - ved å ikke stille i konas bursdag. Her koser hun seg på balkongen med sine sønner, svigerdøtre og barnebarn. Foto: NTB scanpix Vis mer

Prinsen droppet konas bursdag

I vår skapte det store overskrifter da prins Henrik plutselig fikk «influensa» da dronning Margrethe skulle feire sin 75-årsdag.

Kort tid etter dukket det opp bilder som viste at han koste seg på ferie i Venezia, og etter stort press måtte det danske slotte innrømme fakta.

- Han har det bedre. Da prinsgemalen fikk det bedre, bestemte han seg for å reise sørover, lød den nye offisielle forklaringen fra pressesjefen til avisa Ekstra Bladet.

Nyheten om at prinsen går av med pensjon, kommer tre måneder etter at hans lillesøster, Madame Maurille Beauvillain de Monpezat, døde - 67 år gammel.

LES OGSÅ: Kongeparet viser hemmelige bilder

 

 

 

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer