Prins Philip er død:

- Prins Harry vil delta i begravelsen

Nye detaljer rundt den kommende begravelsen har kommet.

DELTAR: Prins Harry, som for tiden bor i USA, vil fly til England for å ta et siste farvel med prins Philip neste uke. Foto: JOHN STILLWELL / AFP / NTB
DELTAR: Prins Harry, som for tiden bor i USA, vil fly til England for å ta et siste farvel med prins Philip neste uke. Foto: JOHN STILLWELL / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Det er med dyp sorg at hennes majestet dronningen kunngjør dødsfallet til sin elskede ektemann, hans kongelige høyhet prins Philip, hertug av Edinburgh».

Slik kom nyheten om at prins Philip, hertugen av Edinburg, hadde gått bort. Dronning Elizabeths (94) ektemann ble 99 år.

Nå har det også kommet detaljer om den kommende begravelsen. Den vil finne sted i St Georges kapell i Windsor neste lørdag, 17. april, klokka 16.00 norsk tid, skriver BBC.

De skriver også at prins Harry, hertugen av Sussex, vil fly inn fra USA for å delta i bestefarens begravelse.

Det er ikke kjent om hertuginne Meghan (39), som for tida er høygravid med parets andre barn, vil delta.

- Ikke enkelt for ham

De skriver videre at arrangementet vil feire et liv i tjeneste og gjenspeile hertugens ønsker. Ifølge den kongelige kommentatoren Joe Little ønsket prinsen en mer tilbaketrukken begravelse, uten all «pomp og prakt».

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, sier at det trolig ikke er enkelt for prins Harry å befinne seg så langt unna familien i disse dager.

- Begravelsen blir i mindre skala - både på grunn av corona og at prins Philip skal ha ønsket en mindre begravelse uten mye pomp og prakt. Det vil bli den nærmeste familie, og siste nytt er at prins Harry kommer hjem i den anledning. Han har ikke vært hjemme siden i fjor i mars, og i den perioden har det jo vært et svært turbulent forhold med familien, sier hun, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer