KLAR FOR TUR: Prins Harry og kompisen Inge Solheim har tidligere gått til Nordpolen. I år står Sydpolen for tur. Foto: All Over Press
KLAR FOR TUR: Prins Harry og kompisen Inge Solheim har tidligere gått til Nordpolen. I år står Sydpolen for tur. Foto: All Over PressVis mer

Prins Harry trosser smertene

Går til Sydpolen med brukket tå - og norske Inge har ansvaret.

SEOGHØR.NO: Hardhausen prins Harry (29) lar seg ikke vippe av pinnen på grunn av en brukket tå.

Prinsen har i lengre tid planlagt en tur til Sydpolen sammen med «Walking with the Wounded», som er skadde britiske krigsveteraner.

Harry har tidligere vært med på tur til Nordpolen sammen med skadde krigsveteraner, og da var det kameraten Inge Solheim fra Otta som ledet an i ekspedisjonen.

Saken fortsetter under bildet.

KAMERATER: Prins Harry og Inge Solheim fotografert på lanseringsfesten til Walking with Wounded i London. Foto: Peter van den Berg
KAMERATER: Prins Harry og Inge Solheim fotografert på lanseringsfesten til Walking with Wounded i London. Foto: Peter van den Berg Vis mer

I går sendte det britiske hoffet ut en pressemelding om at Harry var skadet og hadde brukket tåa i en ulykke, men at han likevel tok sikter på å gå til Sydpolen sammmen med krigsveteranene og Inge.

Ekspedisjonen til Sydpolen har i tillegg til et lag fra de britiske øyer også fått med seg lag fra USA og Samveldelandene.

«True Blood»-stjernen Alexander Skarsgård skal gå for det amerikanske laget, og den britiske skuespilleren Dominic West fra «The Wire» skal gå for Samveldelandene.

De tre lagene skal i løpet av november og desember gå til Sydpolen.

Prins Harry har i lang tid ligget i hardtrening, og sammen med resten av laget har han blant annet tørrternt inne i et fryselager i England, for å se hvordan de tåler ekstrem kulde.

- Det er flere uker til vi skal starte, så tåa blir nok bra før vi starter, forteller Inge Solheim til Se og Hør.

Blir sett av 100 millioner

Inge er ekspedisjonsleder, og regner med at alle kommer seg trygt fram til Sørpolen etter å ha tilbakelagt nærmere 340 kilometer i Antarkis.

Inge skal gå sammen med det amerikanske laget, og norske Helly Hansen er blant sponsorene som leverer varme klær til utøverne og får logoen ekponert på ekspedisjonen.

Trolig vil nærmere 100 millioner mennesker følge ekspedisjonen når den neste år blir TV-serie.

- Det er helt vilt, TV-serien er allerede solgt til USA, Australia, New Zealand, for å nevne noen, forteller Inge til Se og Hør.

LES OGSÅ: Kate og William åpner dørene