Prins Harry:

Prins Harry tatt i løgn

Bildebevis har nådd overflaten.

PÅ SYKKEL: Prins Harry er ofte å se på sykkelsetet. Han hevder imidlertid at det aldri var noe han fikk gjøre som barn. Det stemmer ikke, ifølge nye bildebevis. Foto: SplashNews / NTB
PÅ SYKKEL: Prins Harry er ofte å se på sykkelsetet. Han hevder imidlertid at det aldri var noe han fikk gjøre som barn. Det stemmer ikke, ifølge nye bildebevis. Foto: SplashNews / NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke alltid like lett å huske hva man opplevde som ung og hva som bare er oppspinn. Som barn har man nemlig ofte ganske livlig fantasi.

Det er kanskje spesielt vanskelig å huske når man er en del av verdens mest omtalte kongefamilie, i tillegg til å gå gjennom det traumet og sorgen det er å miste moren sin i ung alder.

Prins Harry (36) medvirker om dagen i Oprah Winfreys (67) nye serie om mental helse. Der holder han mildt sagt ikke tilbake, og oppsiktsvekkende detaljer kommer på løpende bånd.

MISTET MOREN: Prinsesse Diana døde i 1997 og etterlot sønnene William og Harry i stor sorg. Her avbildet i 1988. Foto: REX / NTB
MISTET MOREN: Prinsesse Diana døde i 1997 og etterlot sønnene William og Harry i stor sorg. Her avbildet i 1988. Foto: REX / NTB Vis mer

Blant annet forteller han om en oppvekst preget av angst og sorg, som han forsøkte å slukke ved hjelp av alkohol og dop. Han forteller også at han aldri fikk sykle rundt med familien som liten.

Nå viser det seg at sistnevnte påstand slettes ikke stemmer.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Sykkelbløff

I serien «The Me You Can't See» forteller prinsen at en av fordelene med å bo i California er at han endelig kan sykle rundt med sønnen Archie (2). Ifølge ham selv fikk han aldri gjøre det selv som liten.

- Høydepunktet for meg er å sette Archie på baksiden av en sykkel i hans lille babystol, og ta han med på sykkeltur - noe jeg aldri fikk gjøre som barn, kommer det frem i intervjuet.

Observante seere har nå faktasjekket påstanden, og det viser seg, tro det eller ei, at prinsen definitivt fikk sykle med familien, og at han syklet ganske så mye gjennom barndomsårene, ifølge PageSix.

PÅ FERIE: I 1989 var hele familien på sykkeltur på Scillyøyene. Foto: REX / NTB
PÅ FERIE: I 1989 var hele familien på sykkeltur på Scillyøyene. Foto: REX / NTB Vis mer

Blant annet har det dukket opp et bilde av hele familien, prins Charles (72), prinsesse Diana, prins William (38) og Harry selv, fra 1989. Bildet er tatt fra en sykkeltur på en familieferie på Scillyøyene.

PageSix har også publisert et bilde av at den lille prinsen sitter bak sykkelen til prins Charles - akkurat slik han selv beskriver sine sykkelturer med Archie.

BRØDRE: William og Harry var ofte å se syklende rundt, som et hvilket som helst annet brødrepar. Her avbildet i Kensington Gardens i 1993. Foto: Brendan Beirne / REX / NTB
BRØDRE: William og Harry var ofte å se syklende rundt, som et hvilket som helst annet brødrepar. Her avbildet i Kensington Gardens i 1993. Foto: Brendan Beirne / REX / NTB Vis mer

Om 36-åringen faktisk ikke husker, eller om han pyntet på sannheten med vite og vilje, er usikkert. Det som imidlertid er sikkert, er at prinsen og hans storebror fikk dra på sykkeltur både titt og ofte.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

Løy om hemmelig bryllup

Dette er langt fra første gang prinsen blir tatt i en løgn. Tidligere i år, etter det mye omtalte Oprah-intervjuet, ble det nemlig kjent at han og hertuginne Meghan (39) hadde løyet om sitt eget bryllup.

I intervjuet hevdet paret at de giftet seg i en privat seremoni allerede tre dager før det offisielle bryllupet i Windsor i mai 2018.

En rekke britiske prester reagerte sterk på uttalelsen, og flere sådde tvil om det faktisk hadde skjedd.

En talsperson for hertugparet bekrefter imidlertid senere at det hemmelige bryllupet aldri fant sted. Talspersonen sa nemlig at «paret utvekslet personlige løfter noen dager før deres offisielle/lovlige bryllup 19. mai».

Det var knyttet store forventninger til det store intervjuet med prins Harry og Meghan Markle. Se og Hørs kongehusekspert mener de bygger opp til krig. Vis mer

En slik utveksling av personlige løfter, i en bakgård, utgjør ifølge Page Six og Daily Beast ikke et lovlig ekteskap.

Den engelske kirke har regler som sier at det må være minst to vitner til stede ved et bryllup, og at offentligheten må ha ubegrenset tilgang til seremonien slik at innsigelser kan legges inn, ifølge The Guardian.

LES OGSÅ: - Nådeløse, hjerteløse og skamløse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer